Jueves, 25 de Febrero de 2021

Otras localidades

Medio ambiente

Ontinyent celebra amb mascaretes gratis el primer aniversari de la gratuïtat del servei d'autobús

A més confirmen des de l'Ajuntament l'arribada dels dos autobusos de baixa emissió en aquest primer semestre de l'any

El conductor de l'autobús urbà repartint mascaretes

El conductor de l'autobús urbà repartint mascaretes / Ajuntament d'Ontinyent

Una de les principals armes per lluitar contra la covid-19 són les mascaretes, per això des de L’Ajuntament d’Ontinyent se celebrarà des de hui dilluns el primer any de prestació del servei gratuït de bus urbà amb el repartiment d’un miler de mascaretes “Tèxtil Ontinyent” entre les persones usuàries.

La regidora de Transport, Inma Ibáñez, explicava que el balanç del primer any de gratuïtat al transport públic urbà, que es va posar en marxa en gener de 2020, “és molt positiu”, ja que s’estima en al voltant d’un 20% l’augment dels passatgers, que haurien passat d’una mitjana de 110 a 135 persones diàries. “Tenint en compte que el servei va estar detingut durant 3 mesos pel confinament, i on també han hagut limitacions d’ús, podem concloure són xifres molt bones, que ens mostren que la resposta ha estat altament favorable”, manifestava.

Ibáñez destacava que per a fer gratuït el servei va ser necessària la seua municipalització, sent una acció “que suposa un pas important cap a una ciutat més sostenible, amb menys vehicles i menys contaminació. A més, moltes persones no utilitzaven el transport públic pel seu cost, l’augment de passatgers en fer-ho gratuït així ho demostra i ens parla de la vessant social de la iniciativa”, afegia. Quant al perfil de la persona usuària, assenyalava que “arriba a tot tipus de sectors, ja que l’útilitzen persones majors, de mitjana edat i també joves i menuts fins i tot per anar a classe”, assenyalava.

La regidora també recordava que dins d’aquesta aposta pel transport públic està previst que al primer semestre d’enguany es posen en marxa els dos nous autobusos urbans de baixes emissions adjudicats a l’empresa Iveco Espanya SL, amb una inversió de prop de 300.000 euros dels quals 112.000 estan subvencionats amb Fons Europeus de Desenvolupament Integral (FEDER) dins del programa EDUSI.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?