Jueves, 25 de Febrero de 2021

Otras localidades

Sanidad

El servei de diàlisi no tornarà a Ontinyent fins que s'incloga al nou hospital, segons Conselleria

Des de l'Ajuntament d'Ontinyent mostren el seu descontent i expliquen que lluitaran pel nivell de vida dels pacients i seguiran intentant que no hagen de desplaçar-se fins a Alcoi o Xàtiva

Imatge de la reunió d'aquest matí entre la Conselleria de Sanitat i l'alcalde d'Ontinyent

Imatge de la reunió d'aquest matí entre la Conselleria de Sanitat i l'alcalde d'Ontinyent / Ajuntament d'Ontinyent

La polèmica de la diàlisi arriba a la seua fi institucional, almenys de moment. En la reunió que han mantingut aquest matí l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez i la Secretaria autonòmica de Sanitat Isaura Navarro, i on s’ha informat per part de la Secretaria que la diàlisi tornarà a Ontinyent per formar part de la cartera del nou hospital.

Isaura Navarro ha comentat ací a Ràdio Ontinyent que “no hi havia alternativa després que l’empresa que es feia càrrec del servei haja decidit deixar-ho perquè no li eixia econòmicament viable al no haver tants malalts”, i matisava que aquesta solució “és temporal” i que el servei tornarà a Ontinyent per a realitzar-se amb una major qualitat que la que tenia fins ara.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

L’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez ha expressat que “per una banda celebrem que s’incloga el servei de diàlisi al nou hospital d’Ontinyent, però no comptàvem amb que hi haurà dos anys al que el servei no es realitzarà a Ontinyent.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Jorge Rodríguez mostrava la seua contrarietat per una mesura que “suposarà un greu trastorn per als pacients i els seus familiars en plena pandèmia”, i matisava que “la solució triada no és la més idònia i ens pareix més bé un pegat per a salvar la seva pròpia imprevisió”.

El primer edil d’Ontinyent expressava que a la reunió ha ofert a Sanitat “la cessió d'espais municipals per a continuar prestant el servei a la ciutat”, però explica la secretària autonòmica de Sanitat ha rebutjat aquesta possibilitat per l'elevat cost i, a més, ha anunciat que el servei de diàlisi no es restablirà fins que no s'inaugure el nou hospital, actualment en construcció, previst per a mitjans de 2023.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Isaura Navarro, per la seua banda, explicava a Ràdio Ontinyent que “cap empresa estaria interessada ara mateix en fer una inversió d’aquest estil per a un servei temporal”, pel que finalitzava que “la millor opció és la que hem escollit, que els malalts siguen atesos a Xàtiva o Alcoi, on s’ha augmentat el servei”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Respecte a aquests desplaçaments també expressava els seus dubtes l’alcalde d’Ontinyent, ja que Jorge Rodríguez explicava que “hem exigit a Conselleria que estudie amb deteniment els trasllats, ja que si de normal ja es necessiten 3 hores per fer la diàlisi i 2 hores més per anar i tornar, eixa persona ha vist mermada un nivell de vida ja de per sí minvat” i finalitzava comentant que “seguirem tractant d’impedir que la gent d’Ontinyent haja de desplaçar-se fins a Xàtiva o Alcoi”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?