Sociedad

L'antic Verge del Toro ja té la declaració d'inversió d'interès autonòmic

Aquest tràmit agilitzarà la licitació del projecte d'obres per a executar-les

L'antic hospital segueix complint tràmits per ser un centre sociosanitari. / Google.

Mahón

El Consell de Govern ha declarat inversió d’interès autonòmic les obres dels hospitals per a pacients de llarga estada Son Dureta, a Mallorca, i Verge del Toro, a Menorca. El Servei de Salut estima idoni que es considerin inversions d’interès autonòmic algunes de les actuacions previstes, ateses la necessitat i la urgència o la importància.

La declaració d’interès autonòmic és prèvia a la licitació del projecte d’obra per executar el projecte arquitectònic, que està prevista pel mes de març.

Amb la voluntat de millorar l’atenció als ciutadans, amb un desplegament territorial adequat a les necessitats demogràfiques de les Illes Balears, el Servei de Salut ha projectat les intervencions necessàries per poder oferir una atenció integral i de qualitat a pacients de caràcter crònic en els recintes de l’Hospital Son Dureta, a Palma, i l’Hospital Verge del Toro, a Maó

El Pla Funcional d’Usos de l’Hospital Verge del Toro pretén recuperar un espai embemàtic per adaptar-lo a aquestes noves necessitats, i ho fa amb la voluntat de crear un model assistencial innovador i clarament orientat cap als pacients crònics que requereixen una valoració integral i multidimensional per elaborar un pla de cures interdisciplinari que proporcioni les cures i la rehabilitació adients a cada situació clínica.

El projecte incorpora la cartera de serveis prevista per cobrir una necessitat assistencial urgent a l’àrea d’influència de Menorca, per proporcionar una atenció integral i de qualitat a pacients amb malalties cròniques, en àrees d’hospitalització d’estada llarga i mitjana, hospital de dia, espais de rehabilitació i estimulació cognitiva, consultes externes, i també de radiologia, farmàcia, laboratori i serveis socials, entre d’altres.

Les obres de consolidació de l’edifici de l’Hospital Verge del Toro ja han finalitzat. Es tracta d’un projecte clau per poder recuperar aquest antic immoble i tornar-lo a posar al servei de la societat menorquina per atendre-hi les necessitats assistencials dels pacients crònics i de les persones cuidadores.

Aquesta primera fase del projecte de rehabilitació, redactat per l’arquitecte Joan Enric Vilardell, responsable de la direcció facultativa i de la coordinació de seguretat, ha suposat una inversió de 2,4 milions d’euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00