Miércoles, 03 de Marzo de 2021

Otras localidades

Els accidents de bicicletes es mantenen estables, malgrat l'increment dels desplaçaments

L'AMB i l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona han fet una radiografia dels sinistres de bicicleta en els darrers 10 anys i els han situat en un mapa

Mapa de les zones de Barcelona amb major concentració d'accidents de bicicleta en els darrers deu anys

Mapa de les zones de Barcelona amb major concentració d'accidents de bicicleta en els darrers deu anys / AMB - IERMB

L'Àrea Metropolitana i l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) han fet una radiografia dels més de 7.500 accidents amb bicicletes implicades que té registrats el Servei Català del Trànsit entre 2009 i 2019, a l'àrea de Barcelona. La principal conclusió és que la taxa d'accidentalitat, el número de sinistres per cada 10.000 desplaçaments, es manté estable, malgrat l'increment de ciclistes. El treball ha situat en un mapa tots els accidents i assenyala, per tant, els punt conflictius on s'ha d'actuar per reduir el risc.

En números absoluts, en els darrers 10 anys, ha crescut el número d'accidents de bicicletes a l'àrea metropolitana perquè la seva utilització ha augmentat un 77%: s'ha passat de menys de 500 sinistres al 2009 a prop de 900 al 2019. Però si ens fixem en la taxa d'accidentalitat, en els sinistres que es produeixen per cada 10.000 desplaçaments, la xifra es manté estable al voltant dels 36. En el cas dels accidents greus, no augmenten tampoc en números absoluts.

En la majoria de sinistres, en tres de cada 4, hi ha implicat un vehicle a motor, majoritàriament turismes, i només en el 5% dels casos hi ha un vianant accidentat. El número de col·lisions i caigudes augmenta a la primavera i l'estiu.

L'Estudi ha situat en un mapa els 7.577 accidents de bicicleta dels darrers 10 anys, de manera que es poden detectar els punts on es concentren els sinistres i, a partir d'aquí, actuar per evitar-los. La majoria dels sinistres es produeixen a les zones més urbanes, especialment a la ciutat de Barcelona. Però els més greus es registren a la segona corona metropolitana.

A l'interior de la ciutat, la Diagonal, la Gran Via o el Passeig de Gràcia són alguns dels carrers que concentren més accidents. També la Plaça Tetuan o les Glòries.

El vicepresident de Mobilitat, de l'Àrea Metropolitana, Antoni Poveda, explica que aquest mapa dels accidents "ens ha d'ajudar a planificar i millorar els carris bici i crear infraestructura per tal d'eliminar els punts negres. Diu Poveda que les dades indiquen que s'ha de potenciar la infraestructura pedalable en la trama interurbana "una feina que hem encetat amb els eixos de la Bicivia, però que cal accelerar".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?