Viernes, 26 de Febrero de 2021

Otras localidades

El Mateu Orfila recupera el 100% de la seva activitat quirúrgica

El descens de casos Covid permet tornar a l'activitat màxima

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu / Cadena SER

El comitè directiu de l’Hospital Mateu Orfila ha decidit recuperar, a partir del proper dilluns, dia 22, el 100 % de l’activitat quirúrgica i, per tant, estaran oberts tots els sis quiròfans de l’hospital i ja es programaran intervencions en el seu horari habitual.

Des del passat 7 de gener, coincidint amb el repunt de casos de Covid, la direcció de l’Hospital ha anat reorganitzant serveis i adaptant l’activitat quirúrgica setmana a setmana ajustant la cirurgia programada a la pressió assistencial de cada moment, tant a planta d’hospitalització com a la unitat de crítics. En les darreres setmanes, el quiròfans han funcionat al 75% de la seva capacitat amb cirurgies urgents, oncològiques i preferents.

Amb 8 pacients Covid ingressats avui, 4 a planta de Medicina Interna i 4 més a la Unitat de Cures Intensives, la directora mèdica de l’Hospital, la doctora Tamara Contreras, fa una crida a la població a mantenir les mesures de seguretat de manera estricta i a no baixar la guàrdia, “a no relaxar-nos, perquè la situació epidemiològica a l’illa que ara estem aconseguint controlar es pot capgirar en qualsevol moment i, més encara, quan ens trobem amb un element nou com és la presència de la variant britànica que pot fer incrementar ràpidament el número de contagis i complicar, i molt, la situació a l’Hospital”.

S’ha de remarcar que aquest dimecres no tenim nous contagis. De fet, només n’hem tingut un en tot el que duim de setmana.

El nombre de pacients actius es manté amb 67 persones i la incidència a 14 dies baixa fins als 59 casos per cada 100.000 habitants. La incidència a 7 dies es queda en 14 casos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?