Jueves, 25 de Febrero de 2021

Otras localidades

Deportes acuáticos

Convocada una concetració el pròxim dilluns per sol·licitar que es permeta entrenar als clubs aquàtics

L'Associació AVATEM sol·licita aquesta mesura davant del "fort risc de desaparició dels clubs aquàtics de la Comuntiat Valenciana"

Foto recurs d'un campionat internacional celebrat a Castelló

Foto recurs d'un campionat internacional celebrat a Castelló / Europa Press Sports (Getty Images)

El passat 12 de febrer, com a resposta a la situació que s'està vivint des dels clubs federats dels esports aquàtics, un nodrit grup de tècnics dels diferents clubs de la Comunitat Valenciana va decidir iniciar un moviment anomenat AVATEN. Aquesta plataforma ha dut a terme un fet sense precedents en la comunitat aquàtica de la Comunitat Valenciana, juntar més de 120 tècnics dels diferents clubs i disciplines, de les diferents províncies de la Comunitat Valenciana, units per la mateixa causa, tornar a les piscines.

Aquesta agrupació té com a objectiu donar visibilitat a la problemàtica del sector, que, des de la crisi econòmica del 2008, ve reduint els seus recursos, tant econòmics com logístics. El volum de subvencions s'ha anat reduint any a any, sent la punta aquesta crisi provocada per la pandèmia del Covid-19. Gairebé la totalitat de les plantilles dels clubs esportius que formen part de l'agrupació es troben en ERTO. Al seu torn, moltes de les instal·lacions que utilitzen aquests clubs esportius estan tancades, per la qual cosa la majoria dels esportistes que conformen als clubs esportius no estan podent entrenar.

Arran de tot això, l'agrupació ja nomenada anteriorment, va decidir redactar un manifest on es declarava la disconformitat del col·lectiu amb la situació actual. També s'evidenciaven totes les mesures preses pels clubs esportius per a poder realitzar una volta a les piscines segura, recolzades per una sèrie d'estudis i informes que demostraven la poca incidència del virus en l'entorn esportiu. A més, es va manifestar la difícil situació socioesportiva que està vivint. En primer lloc, l'esport federat i, en segon lloc, la influència psicològica que està tenint aquesta prohibició de fer esport en els esportistes.

De manera paral·lela a aquest manifest, segons expliquen des de l'Associació, van començar a organitzar-se diverses iniciatives: Una petició de manifestació per al dia 22 de febrer a les 12h, enfront del Palau de la Generalitat, que, avui dia, segueix en peus; i una recollida de signatures en la plataforma change.org que en aquest moment supera ja les 4000 signatures a 18 de febrer. "Així mateix, i sent conscients de la situació sociosanitària en la qual ens trobem, el dia 16 de febrer es va realitzar una manifestació en línia a les 20h, nomenant els personatges públics responsables del nostre sector demanant solucions", expliquen.

Relaten des de l'associació que "per a sorpresa de tots els tècnics que formem part d'aquesta agrupació, la reunió que estava prevista per al dia 17 de febrer entre COLEFCV, CONFEDECOM i GEPACV amb la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i amb la Direcció General d'Esports ha estat ajornada per a convocar una Mesa de l'Esport constituïda per experts de l'àmbit sanitari i del sector esportiu, dilatant encara més la volta als entrenaments", el que ha accelerat la convocatòria de la manifestació

En definitiva, el que busquen des d’AVATEM amb totes aquestes mobilitzacions i iniciatives és, segons expliquen al comunicat, el següent:

• Tornar a les piscines al més aviat possible de manera eficient perquè tant les piscines com els clubs puguin desenvolupar la seva activitat.

• Millorar les condicions dels clubs a mitjà i llarg termini, la informació arribi i que ens tinguin en compte per a prendre decisions, ja que som els que estem en el dia a dia i coneixem de primera mà la realitat.

• Donar visibilitat a la figura del tècnic de natació i valorar-la.

• Estudis epidemiològics per a cada esport. No entenem com al cap d'un any de pandèmia encara no s'hagi realitzat un informe per a conèixer la seguretat de cada esport en particular.

• Plans de prevenció i d'organització específics per a cada disciplina esportiva. Per a així regular de manera efectiva la nostra activitat i disminuir les dificultats en futures situacions d'alarma sanitària.

• El reconeixement de l'esport com una activitat essencial i un bé per a la societat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?