Domingo, 28 de Febrero de 2021

Otras localidades

Catalunya prorroga set dies més les restriccions contra la COVID-19

La velocitat de propagació puja lleugerament, però baixen els ingressats

Una terrassa davant el Mercat Municipal de Tarragona

Una terrassa davant el Mercat Municipal de Tarragona / ACN

El Procicat, dirigit pels Departaments de Salut i Interior de la Generalitat, ha acordat aquest divendres prorrogar set dies més, fins al 28 de febrer, les restriccions vigents a Catalunya per fer front a la Covid-19 i només flexibilitza determinades activitats extraescolars.

La corba epidemiològica del coronavirus ha frenat el seu descens en els últims dies i això ha portat l'executiu català a mantenir les restriccions, entre elles el confinament perimetral de comarca tots els dies, franges horàries per servir menjars en restaurants o el tancament de centres comercials.

La velocitat de propagació puja lleugerament, però baixen els ingressats

La velocitat de propagació del virus (Rt) ha pujat lleugerament per tercer dia consecutiu a 0,86, mentre descendeixen els pacients ingressats als hospitals a 2.026 (91 menys que ahir) i també una mica els que estan crítics a les UCI, 613 (tres menys).

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dijous pel Departament de Salut, el risc de rebrot (EPG) ha baixat deu punts i se situa en 264 (274 ahir), si bé encara estem en situació greu, ja que a partir de 100 es considera un risc alt.

Els nous casos de malalts de Covid-19 notificats en les últimes 24 hores arriben a 1.994, amb 37 defuncions més.

La xifra de morts des de la primera defunció per Covid a Catalunya, que va ser el 6 de març de 2020, ascendeix ja a 20.408 víctimes, mentre que la velocitat de propagació del virus (Rt) ha pujat per tercer dia consecutiu i ja és del 0,86, una centèsima més que ahir.

Els indicadors epidemiològics indiquen un canvi de tendència en el descens de la corba epidèmica, ja que també puja lleugerament la positivitat de totes les proves de Covid, que el diumenge van caure per sota del 5 % -la xifra establerta per l'OMS per considerar controlable l'epidèmia- i que avui s'han situat en 4,30 (4,28 ahir).

Sí segueix descendint la mortalitat de l'epidèmia, ja que durant els últims 7 dies (entre el 9 i el 15 d'aquest mes) han mort a Catalunya per Covid un total de 306 persones, una mitjana de 43 diàries.

El màxim de defuncions diàries en la segona onada es va registrar el 5 de novembre, amb 89 morts en un dia, i en la tercera onada va ser el 25 de gener, amb 97 defuncions en 24 hores.

Des del primer cas diagnosticat de Covid a Catalunya, el 25 de febrer de 2020, ja s'han comptabilitzat un total de 542.902 infectats diagnosticats amb tot tipus de proves, de les quals 1.994 ho han estat en les últimes 24 hores.

Els contagis en els últims 7 dies sumen 10.331, és a dir, una mitjana d'1.475 diaris, gairebé 10.000 menys que fa dues setmanes.

El risc de rebrot (EPG), que és l'índex de creixement potencial de l'epidèmia, s'ha situat avui en 264 punts (274 ahir), mentre que la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants en 14 dies (IA14) ha baixat fins a 316,15 (333 la vigília).

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?