Miércoles, 03 de Marzo de 2021

Otras localidades

El Pla de Mobilitat del Vallès preveu part de la Línia Orbital ferroviària i el polèmic Quart Cinturó

El departament de Territori ha aprovat aquest full de ruta que inclou 75 mesures amb un cost de 2.500 milions d'euros

Presentació del Pla Específic de Mobilitat del Vallès. Febrer 2020

Presentació del Pla Específic de Mobilitat del Vallès. Febrer 2020 / Norma Vidal (ACN)

El Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) incorpora un tram de la Línia Orbital ferroviària entre Sabadell i Granollers i també manté el controvertit Quart Cinturó. Són dues de les 75 mesures que planteja aquest full de ruta fins al 2026 que ha aprovat definitivament el departament de Territori, després d'un procés de participació en el que s'hi han implicat administracions locals i comarcals, entitats i ciutadans.

L'objectiu de les actuacions recollides al pla és incrementar el pes del transport públic en els desplaçaments entre municipis dels vallesos (del 13% al 21%) i en les connexions a Barcelona (del 43% al 50%). També es persegueix reduir el trànsit viari en un 10,respecte a les previsions que hi havia per al 2026 sense les actuacions del PEMV, i del 2% respecte a la situació actual.

Entre les actuacions ferroviàries hi ha la connexió ferroviària entre Granollers i Sabadell que forma part de l'anomenada Línia Orbital, una infraestructura que hauria d'unir Vilanova i Mataró sense passar per Barcelona. També es preveu la construcció de 10 noves estacions, incrementar el recorregut i les freqüències de la línia R8 de Rodalies i fer que la del Maresme, en lloc d'acabar a Molins de Rei, arribi fins a Cerdanyola Universitat.

Encara en transport públic, el pla aposta per impulsar 7 corredors BRCAT, serveis d'autobusos que van acompanyats de millores en la infraestructura perquè tinguin prioritat i redueixin el tems de recorregut. Els serveis proposats son: Caldes de Montbui – la Llagosta, Mollet del Vallès – Vall del Tenes, La Llagosta – UAB, Terrassa – Sabadell – Granollers, Sabadell – Castellar del Vallès, Cerdanyola – Barberà – Sabadell i Rubí/Sant Cugat – Cerdanyola.

Pel que fa a les carreteres, el Pla Específic de Mobilitat del Vallès manté el controvertit Quart Cinturó, una autovia que en aquest pla ha estat rebatejada com a Ronda Nord dels Sistemes Urbans de Sabadell i Terrassa. Aquest tram es connectaria amb el que s'està construint entre Abrera i Terrassa i ha desaparegut la continuació fins a Granollers.

El cost de tot plegat puja als 2.500 milions d'euros. Tres quartes parts corresponen a inversions que hauria de fer el Ministeri.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?