Miércoles, 03 de Marzo de 2021

Otras localidades

Barcelona accelera la pacificació d'entorns escolars després de l'augment de protestes

Aquest any, l'Ajuntament millorarà l'espai situat al voltant de 66 centres educatius, eliminant 8 carrils de circulació i convertint 16 carrers en espais de prioritat per a vianants

Entorn pacificat d'una escola de Sagrada Família.

Entorn pacificat d'una escola de Sagrada Família. / Ajuntament de Barcelona (ACN)

Barcelona accelera la pacificació dels entorns escolars després que el nombre d'escoles que protesten contra la contaminació hagi passat de 17 a la cinquantena en dos mesos. El programa Protegim Escoles, que havia posat en marxa l'Ajuntament, preveia actuar aquest 2021 en una trentena de centres educatius, però finalment ho farà en 66.

Hi ha diferents actuacions previstes per fer l'entorn d'aquests centres escolars més segurs i amb menys contaminació. D'una banda es pacificaran 16 carrers convertint-los en espai prioritari per al vianant i d'altra s'eliminaran carrils de circulació a altres 8 vies. Per exemple a Urgell, entre València i Londres, a Numància, entre Diagonal i la Travessera de les Corts o a : es pacificaran 16 carrers i s'eliminaran carrils de circulació a altres 8 carrers, entre ells Urgell, entre València i Londres, o Numància entre Diagonal i la Travessera de les Corts, o a Nàpols entre Travessera de Gràcia i Sant Antoni Maria Claret i entre Provença i Mallorca. També es reduirà la velocitat de circulació dels vehicles canviant les fases semafòriques o instal·lant a l'asfalt elements que impedeixen córrer, com els anomenats coixins berlinesos o voreres passants.

La tinent d'alcalde d'Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, diu que la pacificació de les escoles s'anirà estenent a tota la ciutat. Sanz diu que vol enviar un missatge a les famílies que cada setmana es manifesten als centres escolars, demostrant la necessitat de tirar endavant aquesta mesura. El missatge és que "això no s'aturarà i que continuarà per aconseguir la millora de la salut" a l'entorn de les escoles i de retruc a tota la ciutat.

Les actuacions d'aquest 2021 beneficiaran 24.000 alumnes i costaran prop de 4 milions i mig d'euros. Les 66 escoles amb entorn pacificat se sumaran a les 26 on es va actuar l'any passat i s'acosten, per tant, al centenar.

Janet Sanz explica que el programa Protegim Escoles s'inclou en l'estratègia per aconseguir una ciutat amb menys contaminació i més espai públic per als nens, de la que també formen part la reducció de la velocitat a 30km/h o la transformació de l'Eixample.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?