Sociedad

Estratègia, efectivitat i patiment

El Girona sua de valent per derrotar el cuer, recupera sensacions i ara necessita una punxada del Rayo per retallar.

El Rayo Vallecano perd per 2-0 al camp del Màlaga i el Girona retalla la distància amb el sisè a 4 punts.

Bernardo ha marcat el primer gol de corner de tota la temporada i Gumbau ha donat les dues primeres assistències del curs.

Bernardo ha marcat el primer gol de corner del Girona aquesta temporada. / Imatge: LFP

Girona

A Segona, ni tan sols guanyar al cuer és una feina fàcil. El Girona ha derrotat el Castellón per la mínima i tirant de les prestacions clàssiques que es demanen a la categoria; efectivitat, saber aprofitar l'estratègia i un cert grau de patiment abans i després de marcar. Zero brillantor.

FITXA

GIRONA 2: Juan Carlos, Calavera, Bueno (Juanpe 70’), Bernardo, Franquesa; Terrats (Cristóforo 87’), Gumbau (Kébé 81’), Monchu; Sylla (Bustos 87’), Stuani, Bárcenas (Couto 81’). CASTELLÓN 1: Whalley, Moyano, Iago, Delgado, Victor Garcia; Bodiger, Señé, Jorge Fernández, Molina (Mateu 58’); Cesar Díaz (Cubillas 70’), Ruben Díaz GOLS: 1-0 Bernardo (27’) | 2-0 Bárcenas (39’) |2-1 Señé (85’) | Assistències de Gumbau (2). ÀRBITRE: Trujillo Suárez i Varón Aceitón (VAR). Ha ensenyat groga a Gumbau, Bueno i Bustos del Girona i Marc Mateu del Castellón.

El patiment, però, ha tingut premi perquè el Rayo Vallecano ha perdut per 2-0 al camp del Málaga i la distància amb el play off es retalla a només 4 punts.

Els gols han marcat els biorrítmes. Abans de què el Girona veiés porta, els visitants dominaven la situació i, a favor de marcador, ha semblat que la victòria blanc i vermella arribaria de manera plàcida però una errada de marcatge ha complicat el tram final.

Al Girona li ha costat trobar el fil. El Castellón l’ha obligat a jugar en llarg, ha estat impossible enllaçar passades a camp contrari i, després de pèrdua, els visitants han trobat espais per fer mal en transició. Juan Carlos ha hagut d'estirar-se per evitar un gol de César Díaz des de fora de l’àrea (5’).

Els locals només han pogut replicar en una jugada d’estratègia, un córner molt passat tret per Gumbau que Stuani ha aconseguit rematar amb el cap però la pilota ha impactat en un defensa (10’).

La primera no ha sortit bé però la segona ha acabat a dins. Gumbau ha tret en obert un corner des de l’esquerra de l’atac i Bernardo, completament sol, ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un cop de cap impossible d’aturar (27’). El primer gol de corner després de 105 llançaments!

A partir del gol, el conjunt que prepara Francisco s’ha sentit més còmode amb pilota tot i que el Castellón hauria pogut empatar. Javi Moyano ha deixat retratat a Bárcenas però ha fallat en la definició. Al contrari que el panameny, que ha convertit en el 2-0 una passada picada de Gumbau per sobre de la defensa (39’) després de sortir molt bé de la pressió avançada visitant.

A la segona meitat ha passat més aviat poc. El Castellón s'ha hagut d'atrevir una mica més però tampoc ha trobat arguments i el Girona no s'ha complicat l'existència. Que els minuts passessin ja li anava bé. Stuani podria haver sentenciat quan faltava un quart d'hora per al final però no ha arribat per poc a la centrada de Sylla des de la línia de fons.

Quan quedaven 5' per al final, l'escenari s'ha complicat. Josep Señé s'ha fet invisible a Kébé i Terrats i ha irromput a l'àrea per rebre una passada de Ruben Díaz des de la línia de fons i ha escurçat distàncies.

Els castellonencs no han arribat a tenir cap opció clara per empatar però si hi hagués hagut públic, el run run hauria estat insuportable. Stuani forçant un parell de faltes com només ell sap fer, ha consumit l'afegit a terra. Suficient.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00