Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Títeres

La 'Bruja Avería' i els 'Electroduendes' ja descansen al MITA

Han superat ja les dos primeres fases de condicionament i en 3 mesos serà la presentació oficial a Albaida

La Bruja Avería ja va conèixer el Palau d'Albaida fa uns mesos / Ajuntament d'Albaida

Ontinyent

Ja fa mesos va saltar la noticia. Albaida s’havia fet amb les emblemàtiques figures televisives del programa ‘La Bruja Avería y los Electroduendes’, però amb l’arribada de la covid-19 tot va anar més poc a poc fins que ja estan a la seua nova casa, el Museu Internacional de Titelles d’Albaida.

Quan el MITA va adquirir aquestes figures va ser necessari enviar-les a l’artista Juan Villa perquè fera la posada apunt de les figures ja que “a pesar que estaven en un bon estat, no anava a ser la imatge que els espectadors recordaven ni la que nosaltres volíem que recordaren”, explica Júlia Rodríguez, directora del MITA.

Júlia Rodríguez explica el procés de recuperació de les titelles i el que queda per poder exposar-les

00:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1614011470113/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara, una vegada reparades en aquesta primera fase, des del MITA han condicionat el ‘acting’, és a dir, l’escenari on la ‘Bruja Avería’ i tots els ‘Electroduendes’ per adaptar als records dels fans d’unes titelles que van marcar una època, considerant-se aquesta la segona fase.

La tercera és la que dona inici ara i informa la directora que “ara queda preparar tota la gràfica que acompanyarà a les figures així com l’audiovisual per a recordar-les”, i una vegada complet sols quedarà, en paraules de la directora, esperar a que millore la situació sanitària per poder mostrar-les.

La presentació oficial de les figures s’espera que siga dins de just 3 mesos, el pròxim 22 de maig, una data que els fans de la sèrie estrenada el 6 d’octubre de 1984 esperen amb ganes per poder veure de prop les figures que van marcar la infància d’una generació.

Escolta l'entrevista completa a l'Hoy por Hoy Vall d'Albaida

Jùlia Rodríguez bola de cristal

08:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1614001657232/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00