Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Amazon prepara el desembarcament a Vilamalla

Un fons d'inversió que ja li ha preparat l'aterratge a Polònia, comprarà 175 Mil metres quadrats que la Generalitat té en aquest polígon de l'Alt Empordà

La terminal de Vilamalla, al fons. / Generalitat de Catalunya

Vilamalla

L’operació no està tancada del tot, però sí que està encarrilada, expliquen fonts de l’ajuntament de Figueres. El fons d’inversió Eurofund i el grup logístic britànic LCP compraran els terrenys a l’empresa pública Cimalsa i ho fan perquè l’arribada de l'ample de via internacional és a punt de desencallar-se.

L’ampliació del polígon acabarà aquest estiu, quan ja podrien començar les obres del centre d’Amazon, però també d’altres empreses de logística. La intenció és triplicar la superficie ocupada: ara compta amb 21 hectàrees i quan acabi l’ampliació s’ocuparan 72 hectàrees.

El projecte d'Amazon a Vilamalla donaria feina a gairebé dues mil persones. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha assegurat en un tuit que s'estan preparant per formar els futurs treballadors.

Reaccions del Consell Comarcal

Diversificar l’economia i no dependre tant del sector serveis és el principal alicient que hi veuen els polítics perquè Amazon s’instal·li a Vilamalla. De fet, només l’11% de l’activitat de l’Alt Empordà és industrial, quan la mitjana catalana és el doble.

Ara, Generalitat i ajuntaments estan focalitzats en millorar la formació per preparar els futurs treballadors del centre logístic.

La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, proposa que el Servei d’ocupació dissenyi un programa específic per l’Empordà.

Sònia Martínez, presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà

05:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000015259/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També dona per segur que l’aterratge d’Amazon farà un efecte crida per incentivar altres companyies a establir-se a l’Alt Empordà.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad