Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Caso Alquería

Jorge Rodríguez parla clar: "no vaig a dimitir"

L'alcalde d'Ontinyent explica que amb l'obertura del juí oral no ha canviat res respecte a la situació quan va guanyar les eleccions pel que seria "defraudar als veïns d'Ontinyent"

Jorge Rodríguez ha parlat aquest matí sobre el cas Alquería per primera vegada des de la petició del fiscal / Ajuntament d'Ontinyent

Durant el dia d’ahir va saltar la noticia, una noticia que no per més esperada, no es cap sorpresa la citació, deixa de ser-ho. El fiscal anticorrupció va sol·licitar l’apertura del juí oral contra els acusats del cas Alqueria, 8 anys de presó i 20 d’inhabilitació.

Les reaccions dels partits polítics no es van fer esperar. La primera en pronunciar-se va ser la portaveu de Ciutadans en la Diputació de València, Rocío Gil, que va demanar la dimissió de l'expresident de la corporació, Jorge Rodríguez, com a alcalde d'Ontinyent, subratllant que, encara que la seua formació respecta la presumpció d'innocència, "les penes que demana la Fiscalia Anticorrupció són altes i denoten la gravetat dels fets".

Durant el matí de hui s’ha pronunciat la presidenta del PPCV, isabel Bonig, que demana la dimissió de l'alcalde de ontinyent , Jorge Rodríguez després que el jutge del cas Alqueria haja decidit obrir judici oral contra ell i altres 14 alts càrrecs acusats de prevaricació i malversació per contractar afins al PSPV i Compromis en l'empresa publica Divalterra. Bonig demana també que malgrat que els implicats ja no formen part d'aquestes formacions, tant el PSPV com Compromís donen explicacions d'aquest cas de corrupció, com en el seu moment se li van demanar al PP, explica.

Isabel Bonig demana la dimissió de Jorge Rodríguez i sol·licita explicacions de PSPV i Compromís

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1614184295258/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Manolo Mata sotssecretari General del PSPV-PSOE, ha afirmat que “la dimissió de Jorge Rodríguez li correspon a ell i al seu partit, La Vall ens Uneix”, però creu el socialista que “les peticions de pena que es formulen contra ell i els altres càrrecs són excessives”.

El sotssecretari General del PSPV Manolo Mata parla sobre el cas Alqueria

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1614184290428/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jorge Rodríguez explica que no pensa dimitir

Jorge Rodríguez parlava per primera vegada en públic respecte a la decisió del fiscal anticorrupció i afirmava que la decisió “la mirem amb una certa esperança perquè nosaltres el que sempre hem volgut és poder defensar la nostra innocència”. En aquest sentit, Rodríguez reconeixia que no li ha sorprès la decisió, ja que “des del moment zero sabíem que anava a arribar” perquè “una actuació policial digna d'una operació antiterrorista no podia acabar en un arxiu”, però també perquè “el mateix jutge instructor i el fiscal van ser els que van sol·licitar i van autoritzar la nostra detenció”.

L'alcalde mostrava es mostrava esperançat perquè l'obertura de judici oral significa que “podrem defensar-nos”, ja que durant els dos anys i mig que ha durat la instrucció “el jutge ens ha denegat, de manera sistemàtica, tot allò que anàvem sol·licitant”.

Jorge Rodríguez valora com va viure la petició del fiscal

02:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1614184295011/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Amb l'obertura de judici oral acaben dos anys i mig d'instrucció, que en paraules del mateix Rodríguez “podrien haver-se estalviat” perquè durant aquest temps “ni el jutge en el seu acte ni el fiscal en el seu escrit d'acusació fan referència a res del que hem aportat les defenses”. Encara així, “continuem confiant en la justícia” perquè “ara podrem demostrar la nostra innocència” i deixava clar que “en cap moment, ens hem portat ni un cèntim a casa. Mai hem ficat la mà en la caixa” sinó més aviat, tot el contrari “hem intentat contractar gent que posés ordre en una empresa que havia estat saquejada, de manera sistemàtica, durant tota l'etapa del Partit Popular”.

Mostrava, a més, la seva sorpresa perquè el fiscal sol·licita “la mateixa pena de presó” que per a l'investigat en el cas Taula, Marcos Benavent, més conegut com el ‘yonki dels diners’, perquè “ell mateix ha confessat haver saquejat l'empresa”, encara que entenem que “entra dins del relat que el fiscal” ha mantingut des del mateix 27 de juny de 2018.

Respecte a les peticions de dimissió, Jorge Rodríguez té clar que “no vaig a dimitir perquè seria un frau per a la ciutadania”, ja que explica “quan em vaig presentar a les eleccions jo ja havia viscut la detenció, pel que la situació en aquell moment és la mateixa que ara”.

Jorge Rodríguez descarta la dimissió ja que "res ha canviat respecte a quan em vaig presentar a les eleccions"

00:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1614184291732/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00