Sociedad
COMERÇ LOCAL

La facturació a les botigues cau en picat pel tancament dels dissabtes

El sector de la moda és el que s'enduu el pitjor impacte

Imatge de comerços tancats del Carrer August de Tarragona / ACN

Tarragona

El comerç de proximitat del Camp de Tarragona ha deixat de facturar entre un 20 i un 50% a causa del tancament dels caps de setmana. Des de principis de gener no poden obrir els dissabtes, que és un dels dies més forts, i els calaixos estan més eixus que mai. També influeix que entre semana a partir de mitja tarda ja no venen gairebé res: amb els bars tancats, la gent surt poc a passejar. Salvador Minguella, president de la Via T de Tarragona, ho considera “realment preocupant”. Tem per la viabilitat dels negocis, igual que la presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, Txell Barberà, que assenyala que hi ha negocis que han arribat a perdre fins a un 80% de la facturació.

Botigues de roba i festa, les més tocades

El sector de la moda és el que s’enduu la pitjor part: com que hi ha restriccions a moltes de les activitats d’oci i no es pot fer vida social i trobades, un fet habitual com comprar roba s’ha acabat reduïnt a la mínima expressió. Les més tocades són les botigues d’esdeveniments -ara inexistents-, com les de vestits de núvia o de festa.

N’hi ha d’altres, en canvi, que han vist incrementar les vendes com els negocis de venda d’electrodomèstics, de decoració o de mobles: la ciutadania passa més temps a casa i la vol tenir ben arreglada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00