Lunes, 12 de Abril de 2021

Otras localidades

Resiliència

Jordi Ortiz, escriptor

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Un terme, fins el moment, allunyat de la vida pública ha vingut per erigir-se con resposta a una situació de crisi com la provocada per la COVID-19. Ser reselients és l'aposta per enfortir el teixit social i productiu amb el propòsit de crear unes bases sòlides que facen a la ciutadania ser menys vulnerable davant situacions extremes, grans canvis provocats pel ritme de les transformacions en el món global o per les conseqüències del canvi climàtic. La capacitat de resiliència es mesurarà amb la capacitat de resposta.

Les institucions europees han apostat, a través dels instruments per a la recuperació, per fomentar unes societats amb major capacitat de resiliència. La inversió multimilionària d'Europa per eixir d'aquesta crisi s'assembla al Pla Marshall impulsat després de la Segona Guerra Mundial per reconstruir el continent, un moment històric, aquell, en que a través d'aquestes ajudes es van marcar grans línies polítiques que hui encara transitem.

Estem davant un nou punt d'inflexió de la historia d'Europa que ha de tindre el seu reflex en el nostres pobles i ciutats: generant noves oportunitats que facen fortes a unes societats que ja no poden pensar només en el què passarà entre legislatura i legislatura. És l'hora exacta d'anar més enllà, és necessari per la recuperació i també per evitar tindre que tornar a viure moments així.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?