Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

La taxa de covid-19 a La Vall d'Albaida, per baix dels 200 per cada 100.000 habitants

Ontinyent és la creu d'una comarca que evoluciona molt ràpid

Carrícola és un dels municipis on ja no hi ha casos

Carrícola és un dels municipis on ja no hi ha casos / soniabonet (Getty Images)

La situació a La Vall d’Albaida va arribar a ser crítica, més de 1.300 casos, una taxa molt superior als 1.000 per cada 100.000 habitants i la sensació que la milloria estava lluny, però la reacció va ser molt positiva i ràpidament va començar un descens que hui s’ha situat en sols 193 per cada 100.000 habitants.

El ràpid descens ha estat sobretot reflexat al municipi de Benigànim. Fa sols 2 setmanes Benigànim marcava el seu màxim històric de casos positius de covid-19 amb 176 actius, una xifra que hui, 14 dies després, marca sols 30 casos. Un descens de 146 casos en dos setmanes.

Similar el que va ocórrer a L’Olleria que marca un total de 24 casos actius en l’actualització de hui després d’estar molt per damunt dels 100, o també de Bocairent que ja sols té un cas actiu després de tindre quasi 80.

Altre dels municipis que ha vist reduïts els seus contagis és Ontinyent, que actualment té 121 casos actius el que suposa una taxa de 323, una taxa molt inferior als 1.300 que va arribar a mostrar, però que continua sent molt superior a la de municipis veïns, on el descens ha sigut molt més accelerat com és el cas d’Alcoi.

Baixa també la incidència als municipis d’Aielo (de 8 a 5), Albaida (de 25 a 20), Atzeneta (de 2 a 1), Benicolet (d’un cas a no tindre cap), La Pobla del Duc (de 8 a 3), L’Olleria (de 37 a 24) i Montaverner (de 6 a 2).

Dos municipis, Agullent i Castelló de Rugat, han vist augmentar els casos actius, en el cas de Castelló per a passar de 3 a 4, mentre que Agullent no tenia cap cas actiu i torna a la llista amb 1. Es manté la incidència a municipis com Alfarrasí (1),El Palomar (3), Llutxent (4), Otos (1) i Quatretonda (1).

En total són 222 casos actius a la comarca, un descens des del dimarts fins a ara de 105 casos, ja que el dia 23 hi havia oficialitzats 327.

Cal destacar com a noticia dolenta que un dels municipis que no té cap cas en aquesta actualització, Ràfol de Salem, ha rebut la notificació d’un brot social amb 5 afectats, pel que en pròximes actualitzacions podria tornar a aparèixer a la llista.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?