Sociedad

Les estacions del viaducte de la L-10 Sud entraran en servei a finals d'abril

Port Comercial-La Factoria, Ecoparc i ZAL-Riu Vell sumaran prop d'un milió de viatgers anuals

La futura estació terminal de ZAL-Riu Vell de la L10 Sud / Lluís Sibils ACN

Barcelona

A finals d'abril entraran en servei tres noves estacions de la línia 10 del metro. Són les tres que queden al viaducte de la Zona Franca: les de Port Comercial-La Factoria, Ecoparc i ZAL-Riu Vell. Entre les tres sumaran un milió de viatgers anuals, segons les previsions fetes abans de la pandèmia per la Generalitat. El conseller de Territori, Damià Calvet, i la regidora de mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcon, han defensat l'increment d'oferta de transport públic, malgrat les dificultats de finançament que està patint per la caiguda de passatgers. Ho han fet en una visita aquest matí a les noves estacions.

El 22 de març, el departament de Territori entregarà a Transports Metropolitans de Barcelona les estacions i les vies perquè faci les proves necessàries abans de la seva inauguració. La regidora de mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcon, diu que la idea és posar-les en servei a finals d'abril i que intentaran "forçar que sigui una mica abans". Per acabar aquestes tres estacions s'hi han invertit 10 milions i mig d'euros.

El conseller Damià Calvet ha destacat que les 3 estacions que falten del viaducte de la L10-Sud se sumaran a les cinc que ja s'han posat en servei aquesta legislatura: Provençana, Ciutat de la Justícia, Foneria, Foc i Zona Franca. Calvet ha insistit en què el govern està compromès en tirar endavant la construcció del tram central de la línia 9, que ha d'unir Sagrera amb Zona Universitària. Diu que és "una necessitat que va en la bona direcció", la de la mobilitat sostenible.

Tant el conseller Calvet com la regidora Alarcon han defensat la posada en servei de noves estacions de metro, malgrat les dificultats de finançament que té el transport públic per la caiguda de passatgers que ha provocat la Covid. Calvet ha assegurat que s'ha de repensar el finançament de la infraestructura i el servei de transport públic, però que s'ha de seguir incrementant l'oferta perquè "no hi ha alternativa".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00