Sociedad

Adif ha finalitzat les obres de reordenació de vies a l'estació de Sants

L'actuació, coneguda com a projecte 4+4, ha ampliat el número de vies per als trens que circulen pel túnel de Plaça Catalunya

Obres a les vies de l'estació de Sants / Adif

Barcelona

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries ha finalitzat les obres per reordenar les vies d'ample ibèric de l'estació de Sants. Els treballs, que van començar al juny de l'any passat, s'han fet per millorar l'operativa i la gestió dels trens de Rodalies, especialment, dels que circulen pel túnel de Plaça de Catalunya.

Ara a l'estació de Sants els trens que passen per Catalunya tenen 4 vies, el doble que abans. Això agilita la pujada i baixada de viatgers i, com que n'hi ha dues per sentit, evita que s'aturi el servei si hi ha un problema en una de les vies de l'estació o una incidència en un tren.

Abans de les obres, a l'estació de Sants hi havia 6 vies per al túnel de Passeig de Gràcia i només dues per al de Catalunya, quan aquest últim tenia un 55 per cent més de circulacions. Amb el nou esquema de vies, els trens que circulen per Catalunya en sentit l'Hospitalet s'aturen a les vies 7 i 8 i els que van en sentit nord ho fan a les vies 9 i 10. Els combois que utilitzen el túnel de Passeig de Gràcia i van en direcció Sud s'aturen a les vies 11 i 12 i els que es dirigeixen al Nord a les vies 13 i 14.

La reordenació de vies a Sants ha estat una actuació complexa que s'ha fet sense suspendre el servei, només amb desviaments i talls puntuals de circulació. Els treballs han costat prop de 9 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00