Domingo, 11 de Abril de 2021

Otras localidades

ENERGIES RENOVABLES

Catalunya no assolirà l'objectiu d'abastir-se d'un 50% d'electricitat d'origen renovable el 2030

L'administració és incapaç de tramitar l'allau de projectes actual. El ritme de construcció de plantes eòliques i fotovoltaiques només arriba al 25% del que caldria, segons la patronal sectorial EoliCat.

Imatge d'aerogeneradors al terme de Conesa.

Imatge d'aerogeneradors al terme de Conesa. / ACN

La Generalitat incompleix el seu propi decret, que estableix que tots els projectes que passin el cribratge de la ponència ambiental disposaran d'un informe previ a la publicació al DOGC abans d'un mes. Pel gerent d'EòlicCat, Jaume Morron, l'impuls a les renovables és un fracàs absolut.

Per complir amb l'objectiu 2030 caldria disposar cada any i fins llavors de 400 megawatts eòlics i 600 fotovoltaics nous. Enguany, la previsió de la patronal és de poc més d'un centenar de cada.

En xifres..

En l'últim any s'han presentat a Catalunya un total de 115 parcs eòlics que representen 953 molins, dels quals han passat el primer cribratge només una tercera part. La majoria corresponen a Lleida, amb 67 molins que tenen el vistiplau de la ponència ambiental però encara no han publicat el projecte al DOGC. La segueix les Terres de l'Ebre, amb 54, que és també el territori on se n'han rebutjat més: més de 2 molins de cada 3 que s'han presentat. No n'hi ha cap de moment autoritzat al Camp de Tarragona ni a cap regió catalana més, tret de la Catalunya Central, on hi ha 18 molins que han superat el primer tràmit.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?