Sociedad
SOCIETAT

Es mantenen els rescats de muntanya tot i la pandèmia i el confinament

Jordi Farré ha presentat el balanç d'actuacions del 2020 on només es va produir un salvament menys que l'any anterior

El director adjunt dels bombers, Jordi Farré, durant la roda de premsa. / SFG

Andorra la Vella

El director adjunt dels bombers, Jordi Farré, ha presentat el balanç d'actuacions del 2020 on només es va produir un salvament menys que l'any anterior. Són 136 per 137. Segons apunta, l'explicació es que durant el desconfinament molta gent va sortir a la muntanya sense estar preparada per fer-ho.

La pandèmia sí que ha influït en les actuacions globals del cos. Han estat 6.623, 5.340 de les quals són operatives, és a dir sense incloure les formacions ni tampoc les pràctiques. En total, la davallada de l'activitat ha estat de poc més del 12% i Farré ho ha exemplificat amb la parròquia d'Encamp, on sense el turisme del Pas de la Casa, les sortides han passat de les gairebé 1.200 del 2019 a poc més de 800 el 2020.accions s'han reduït en gairebé 400.

També indica que s'han fet més de 1.400 trucades i en aquest cas les atribueix al fet que moltes persones es van adreçar a ells per resoldre els dubtes quan es van implantar els stoplabs.

Malgrat aquesta activitat, considera que el cos està dimensionat i no preveu grans inversions ni tampoc faran demandes.

Per últim, el director adjunt dels bombers s'ha referit als incendis que també van a la baixa però ha recordat que amb un de sol, en un edifici a Escaldes aquest estiu, van morir tres persones.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00