Sábado, 17 de Abril de 2021

Otras localidades

VACUNES

La vacuna d'AstraZeneca s'administrarà a totes les edats

El procés de vacunació durarà uns 25 minuts, quinze dels quals seran en una zona d'observació per controlar que no hi hagi efectes adversos

La vacuna d'AstraZeneca s'administrarà a totes les edats.

La vacuna d'AstraZeneca s'administrarà a totes les edats. / EUROPA PRESS

Ho ha confirmat el ministre de salut, Joan Martínez Benazet, durant la presentació de la campanya de vacunació a la població general. Segons ha explicat, igual com ha fet França, després de reunir-se amb el comitè tècnic s'ha decidit que s'administrarà la vacuna d'aquest laboratori a tots els grups d'edat.

Per altra banda, la secretària d'estat de Salut, Helena Mas, ha detallat el protocol organitzat per administrar les vacunes. Caldrà un registre previ i es posaran a l'antiga plaça de braus on caldrà entregar la documentació corresponent i un qüestionari mèdic. Segons ha dit, el procés durarà uns 25 minuts, quinze dels quals seran en una zona d'observació per controlar que no hi hagi efectes adversos, tot i que Benazet ha dit que són poc freqüents i els ha titllat de "menors".

El dispositiu preveu un ritme de 560 injeccions diàries, tot i que en funció del nombre de vacunes que hi hagi, es podria ampliar. En aquest sentit, Benazet ha demanat a la població que es vacuni massivament per arribar a la immunitat de grup a l'estiu.

De moment hi ha gairebé 24.000 persones inscrites als registre de vacunació, de les quals, 4.000 son majors de 70 anys.

Per altra banda, ha confirmat l'arribada de les 5.800 dosis de vacunes Pfizer procedents d'Espanya el dilluns, de les quals només se'n gastarà la meitat a l'espera de concretar una tercera remesa que hauria d'arribar, igualment com la segona per part de França, a l'abril.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?