Sociedad

Pandèmia emocional per la COVID

La meitat de les persones que en l'últim any han fet el test de Salut per avaluar el seu estat emocional necessitaven ajuda professional urgent

Des de fa un mes, l'aplicació gestioemocional.cat incorpora apartats específics per a personal sanitari, adolescents i menors

L'aplicació gestioemocional.cat incorpora apartats específics per a personal sanitari, adolescents i menorsGetty Images

Barcelona

Des que es va posar en marxa, la passada setmana santa, més de 140.000 persones han fet el test de control dels símptomes que ofereix l’aplicatiu i d’aquestes, gairebé 80.000 van ser convidades a facilitar les seves dades perquè un psicòleg del servei d’emergències es poses en contacte amb elles, perquè requerien ajuda psicològica urgent. Pels casos menys greus, la pròpia aplicació ofereix consells i estratègies fiables perquè estan avalades per professionals de psiquiatria i psicologia clínica del servei de Salut, entre els quals la unitat de psiquiatria de l’Hospital Universitari de Vall d’Hebron.

La directora de l’àrea de ciutadania i innovació de Cat Salut, Rosa Romà destaca que l’aplicació ha servit per arribar i atendre a persones que no tenien gaire contacte amb els professionals del seu centre de salut, perquè no tenen grans problemes de salut i d’altra manera no haguessin explicat a ningú els seus símptomes.

“En els casos més lleus hem pogut donar eines de suport a persones que no haguessin arribat mai als professionals de la salut i en els casos més greus, ens ha permès fer una diagnosi precoç i derivar-lo d’una forma més ràpida als professionals que podien fer una atenció adequada”.

Ara fa un més l’aplicació s’ha renovat per incorporar eines especifiques de diagnosi per a professionals sanitaris, adolescents i menors. Això ha fet créixer el nombre d’usuaris fins a les 25.000 visites diàries, 16 vegades més que la mitjana que hi havia just abans de l’actualització. En aquests temps, 8.785 ciutadans han fet el test d’avaluació de símptomes i a prop d’un 56 per cent dels casos s’ha detectat que hi ha un problema emocional greu i s’ha ofert als pacients la possibilitat de parlar amb un psicòleg.

En els prop de 12 mesos que porta funcionant, l’aplicació acumula gairebé 340.000 visites.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00