Sociedad

Pas enrere i run run de VAR

El Girona perd a casa contra l'Almería i s'allunya una mica més de la zona de play off.

El VAR ha trigat 4 minuts en validar el gol marcat per Sadiq però no ha ensenyat les imatges que demostrin que el davanter no estava en fora de joc.

Bernardo, que ha sortit al minut 74' i ha complert el seu partit número 100 amb la samarreta del Girona, ha estat expulsat al temps de descompte.

Sadiq celebra el gol amb els seus companys. / Imatge: La Liga

Girona

El Girona s’allunya un altre punt del play off i, més que això, ha tornat a desaprofitar una oportunitat per retallar distàncies amb el Leganés, l’Sporting, el Rayo i la Ponferradina, que havien empatat.

fitxa

GIRONA 0 : Juan Carlos; Bueno, Juanpe (Bernardo 74’), Gumbau; Aday, Cristóforo (Monchu 82’), Terrats (Sylla 82’), Yan Couto; Bárcenas (Pablo Moreno 74’), Samu Saiz (Bustos 74’) i Stuani. ALMERIA 1: Makaridze; Buñuel, Maras, Cuenca, Akieme; Morlanes (Fernandes 84’), Samu (Petrovic 84’), Robertone (De la Hoz 84’); Corpas, Lazo (Brian Rodríguez 63’) i Sadiq (Juan Villar 93’) GOLS: 0-1 Sadiq (72’) ÀRBITRE: Iglesias Villanueva i Perez Pallás (VAR). Ha expulsat amb vermella directa a Bernardo (93’). També ha ensenyat groga a Terrats (Girona) i Samu Costa, Morlanes, Juan Villar (Almería)

El conjunt gironí, que ha estrenat sistema -3-4-3 amb Gumbau fent de tercer central i Juanpe de titular- ha competit contra un dels millors equips de la categoria però ha tornat a fallar en els detalls, sobretot en el gol visitant, on Santi Bueno presumptament ha habilitat la poisició de Sadiq.

La revolució de Francisco ha començat amb els fonaments tendres. L’Almería tenia superioritat al mig del camp, asfixiava la sortida de pilota local i quan enxampava el Girona a la contra trobava una autopista per la seva banda esquerra, a l’esquena de Yan Coto.

Lazo hi ha incidit molt aviat però la seva passada de la mort ha enxampat Sadiq passat de frenada. Als 8’, en canvi, Morlanes sí que ha aconseguit trobar al davanter centre entre línies, ha guanyat la posició a Bueno però Juan Carlos ha estat valent i ha evitat el gol en l’u contra u.

La primera rematada del Girona no ha arribat fins als 20’; un cop de de cap de Terrats a centrada d’Aday a la que Stuani també optava. Cinc minuts després, Terrats ha estat llest en una pilota descarregada pel davanter uruguaià a tres quarts de camp que ha aconseguit filtrar per Bárcenas però el panameny ha xutat al cos del porter després de treure’s de sobre el defensor amb un bon moviment de cintura.

En aquell moment, el conjunt que prepara Francisco ja havia aconseguit connectar Terrats amb la segona línia –bàsicament amb Bárcenas perquè Samu Saiz amb prou feines ha entrat en joc-, Couto trepitjava camp contrari amb més criteri i l’esquena més ben coberta i quan es perdia la pilota l’equip pressionava amb criteri i robava en zona de creació.

Stuani ha marcat als 29’ en una falta lateral molt ben executada per Gumbau però estava en fora de joc. El Girona tenia el domini de la situació però l’Almería seguia tenint perill latent i Cristóforo ha estat a punt de complicar-se la vida en una acció del davanter nigerià, que ha acabat a terra a dins de l’àrea. L’àrbitre no ha considerat que el contacte fos suficient.

La segona part ha estat més oberta, amb alternatives per a tots dos equips però les ocasions més clares han estat les visitants. Sadiq ha perdonat el 0-1 després d’una acció individual en la que ha trencat la cintura de Juanpe (54’) i després ha estat Buñuel (64’) qui ha xutat molt centrada una pilota morta a l’àrea que Bueno havia evitat que arribés a Sadiq.

El Girona també arribava a tres quarts amb certa facilitat però sense llums i, a la tercera, l’Almería no ha perdonat. Sadiq s’ha fet invisible entre central i lateral, ha rebut i ha batut Juan Carlos amb un xut ras. El VAR ho ha estat revisant durant 4’ i l’ha acabat donant per bo. No s’ha vist cap imatge on es demostrés que el davanter no estava en fora de joc (72’).

Francisco ha cremat les naus fins i tot abans de saber que donarien per bo el gol i ha fet entrar Bustos, Bernardo i Pablo Moreno. I poc després també ha donat entrada a Sylla i Monchu per acabar morint a l’àrea rival.

En els 10 minuts que faltaven per al final més els 8’ d’afegit, el Girona ha generat més que en la resta del partit. Stuani ha xutat massa creuat un mal rebuig de la defensa (80’), Monchu ha xutat arran de pal des de la frontal de l’àrea (86’) i Aday no ha estat fi a l’hora de fer la passada de la mort després d’una pilota llarguíssima perfectament creuada per Gumabu (87’).

Stuani encara n’ha tingut una altra després d’un servei de banda que Aday ha enviat a l’olla, Bernardo ha pentinat però Makaridze ha plogut blocar el cop de cap de l’uruguaià.

Bernardo, que havia entrat en la primera tongada de canvis, ha durat amb prou feines 20’ perquè ha estat expulsat amb vermella directa al temps afegit per una agressió a Juan Villar.