Miércoles, 21 de Abril de 2021

Otras localidades

Vacuna verda

Jordi Raül Verdú, escriptor, narrador i mestre

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Està a punt de transcorre el primer trimestre de l’any, i malauradament, el coronavirus continua acaparant tota la nostra atenció i dirigint i condicionant les nostres vides.

Després del primer embaràs de la pandèmia, amb un part terriblement llarg, dolorós i penós; ple de sofriment, d’angoixa i d’incertesa; per fi naix “la criatura”, la més desitjada i anhelada de tot el planeta: “la vacuna”, o, millor dit, “les vacunes”, perquè el part ha sigut múltiple. Les expectatives eren tan grans que la procreació antivírica s’ha multiplicat per diferents parts del món, igual que el propi virus.

A hores d’ara no només estem ja familiaritzats amb paraules com Pfizer, la Moderna, AstraZeneca o la Sputnik, sinó que va incrementant-se, dia a dia, el nombre de persones que ja estan vacunades i el de noves vacunes també.

Està bé, molt bé, poder vore ja d’una la llum al final del túnel, perquè hi ha més de dos milions i mig de persones que no han viscut per a contar-ho. En el moment present, a més, hi ha gent arreu del món que està patint l’atac del virus diàriament o que encara està fent vida monacal, per por a contagiar-se. S’espera en candeleta que vinga la redemptora vacuna a salvar-nos, per poder alenar més lliure i assossegadament, i seguir somiant amb l’anhelada normalitat.

Tots tenim ganes que este malson passe, i que quede arraconat com un pendó vell, ronyós i pudent, que ja no volem tornar a vore mai més ni en pintura.

Hi ha gent que des d’un principi de la pandèmia no vam poder esperar fins que arribara l’anhelada i salvadora vacuna per seguir fent una vida semi normal. Vam optar per auto immunitzar-nos amb una sobredosi sanadora i reparadora, més natural i senzilla que les elaborades pels laboratoris farmacològics i, a més, sense cap efecte secundari. Una vacuna que ha demostrat tindre més seguidors que detractors: “la vacuna verda”. El seu elixir està impregnat de passejades pel nostre encisador entorn; d’excursions pels cims dels voltants; de xarrades pels paratges que decoren el nostre bucòlic paisatge, amb companyia d’algun amic o amiga amb qui xarrar i desfogar-se d’esta esperpèntica situació que estem vivint i que encara no ens acabem de creure.

Em fa l’efecte que no només molta gent ha canviat el sofà per les eixides al camp, sinó que també s’ha qüestionat com vivia abans de la pandèmia, i ha vist tot el que tenia i ara no té. Vull pensat que açò que estem vivint és, sobretot, una lliçó de vida, perquè l’espècie humana continue evolucionant cap a un món millor. Potser a alguns açò vos sone a utopia, però estic segur que a certes generacions se’ns ha tatuat en l’ànima i, per tant, dubte molt que ho puguem oblidar mai o que no visquem sent més conscients i conseqüents.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?