Sociedad

Adif encarrega els projectes per soterrar les vies a l'Hospitalet

Els treballs per definir els detalls d'aquesta actuació duraran dos anys i costaran 4 milions d'euros

Estació de Rodalies a l'Hospitalet de Llobregat / Wikipedia

Barcelona

Fa tres anys, el llavors ministre del PP, Íñigo de la Serna, va anunciar al costat de l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, la reactivació del projecte per soterrar les vies en aquesta ciutat. Va assegurar que les obres començarien al 2020 i estarien acabades al 2025. Està clar que hi ha hagut un nou retard i que encara queden alguns anys per veure màquines treballant. Però Adif ha fet un pas important en aquest sentit. Tal i com ha avançat SER Catalunya, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries va adjudicar ahir la redacció dels projectes bàsic i constructius del soterrament.

Segons la informació d'Adif, els treballs per redactar els projectes, per definir el detall d'aquesta important actuació, duraran dos anys. Tindran un cost de 4 milions d'euros, que és un 32% menys del preu de licitació del contracte que s'acostava als 6 milions.

El projecte que s'ha definit per l'Hospitalet de Llobregat preveu soterrar les vies de les línies R4, la de Vilafranca, i R2, la de Vilanova. Això servirà per tancar la ferida que suposen les vies en aquesta ciutat que podrà reconnectar barris i veurà aparèixer nous espais per a ús ciutadà. Però el soterrament millorarà de manera important la gestió de Rodalies gràcies a les possibilitats que donarà el nou intercanviador de la Torrassa.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad