Domingo, 18 de Abril de 2021

Otras localidades

Adif encarrega els projectes per soterrar les vies a l'Hospitalet

Els treballs per definir els detalls d'aquesta actuació duraran dos anys i costaran 4 milions d'euros

Estació de Rodalies a l'Hospitalet de Llobregat

Estació de Rodalies a l'Hospitalet de Llobregat / Wikipedia

Fa tres anys, el llavors ministre del PP, Íñigo de la Serna, va anunciar al costat de l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, la reactivació del projecte per soterrar les vies en aquesta ciutat. Va assegurar que les obres començarien al 2020 i estarien acabades al 2025. Està clar que hi ha hagut un nou retard i que encara queden alguns anys per veure màquines treballant. Però Adif ha fet un pas important en aquest sentit. Tal i com ha avançat SER Catalunya, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries va adjudicar ahir la redacció dels projectes bàsic i constructius del soterrament.

Segons la informació d'Adif, els treballs per redactar els projectes, per definir el detall d'aquesta important actuació, duraran dos anys. Tindran un cost de 4 milions d'euros, que és un 32% menys del preu de licitació del contracte que s'acostava als 6 milions.

El projecte que s'ha definit per l'Hospitalet de Llobregat preveu soterrar les vies de les línies R4, la de Vilafranca, i R2, la de Vilanova. Això servirà per tancar la ferida que suposen les vies en aquesta ciutat que podrà reconnectar barris i veurà aparèixer nous espais per a ús ciutadà. Però el soterrament millorarà de manera important la gestió de Rodalies gràcies a les possibilitats que donarà el nou intercanviador de la Torrassa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?