Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Coronavirus Covid-19

El Departament de Salut demanarà a Sanitat que alguns municipis puguen fer ells la vacunació massiva

Ara estan avaluant-se els espais disponibles, accessibles i pròxims al nucli urbà

Moment d'una de les reunions / Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent

Ontinyent

Una de les principals esperances per a superar aquesta crisi de la covid-19 està posada en les vacunes. Com ja informàvem, divendres passat va tindre lloc una reunió entre la gerència del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i els alcaldes de les poblacions que acolliran un centre de vacunació. En esta es va informar que les consideracions que han de complir els espais de vacunació. Així se'ls va instar a omplir un document en què es puga avaluar els espais disponibles respecte a accessibilitat i proximitat amb el nucli urbà, transport públic, facilitat per al flux de tràfic, adaptabilitat a condicions climàtiques, accessibilitat per a persones amb diversitat funcional, connexió a internet, sales de recepció i administració de triatge, sales d'espera pre i postvacunació, sala d'atenció per a emergències i especio per a àrea bruta i arreplega de residus. A més hi haurà d'una gestió de la logística de tot el procés de vacunació des que es rep la persona fins a la seua eixida i s'haurà de comptar amb responsables de gestió i organització dels equips realitzant la seua convenient monitorització i avaluació dels espais de vacunació.

Cal destacar que des de Xàtiva-Ontinyent s’ha sol·licitat a Conselleria que els municipis xicotets i més allunyats puguen realitzar aquest procés al municipi i no hagen de desplaçar-se. Açò és deu a les particularitats del Departament de Salut, ja que hi ha municipis aïllats i lluny dels llocs on s'han decretat els punts de vacunació. Explicava la Gerent del Departament de Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, que eixa sol·licitud s'ha realitzat assegurant que es compliran les mesures sanitàries en eixos municipis.

Margarita Llaudes explica la sol.licitud

00:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1615301036084/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00