Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Movilidad sostenible

Ontinyent prop d'inaugurar els primers trams de l'anell ciclopeatonal

Va ser una de les grans peticions d'una de les edicions de l'Ontinyent Participa

Visita oficial a l'anell ciclopeatonal / Ajuntament d'Ontinyent

Ontinyent

L’Ajuntament d'Ontinyent obrirà als propers dies el pas de vianants i bicicletes els primers trams de les obres del nou anell ciclopeatonal sud, que connectarà el casc urbà amb l’Institut de l'Estació, el nou hospital i el poliesportiu municipal.

Les obres, que venen sent executades des del passat mes de novembre van estar demanades per la ciutadania al procés “Ontinyent Participa", on es sol·licitava ampliar la quantitat de carrils bici i vies de vianants a la ciutat. La bona marxa de l'actuació permet estimar que va a complir-se i fins i tot millorar-se notablement el termini d’execució previst inicialment, que era de 8 mesos.

L’alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància d’una actuació sufragada amb 338.667’31 euros del programa Ontinyent Evoluciona amb Europa, que cofinancen l'Ajuntament i els fons europeus FEDER. Una actuació “que ens permet millorar les comunicacions a peu i en bicicleta des del passeig de Benarrai i el Poliesportiu amb el nou hospital i l'IES l’Estació, al temps que afavorim una mobilitat més sana i sostenible i també dotem a la ciutadania d’un nou espai per passejar", assenyalava.

Jorge Rodríguez atenia aquest matí als mitjans de comunicació

01:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1615478456578/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’anell ciclopeatonal consta d’un recorregut de 7 trams en què es divideix el projecte d'obra, dels quals 3 van a finalitzar previsiblement la propera setmana, passant a ser oberts per al seu ús i gaudi per part de la ciutadania. En concret, en estos trams (els més propers a la passarel·la que creua la carretera CV-81) només resten alguns treballs de pintura i senyalització horitzontal, després d’haver finalitzat ja les tasques d'habilitació i condicionament del paviment del vial i la inclusió dels nous punts de llum, elements de jardineria i adaptació dels encreuaments al pas de bicicletes, entre altres treballs executats.

Sayo Gandia parla respecte a les inversions de l'Ajuntament en desplaçaments saludables

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1615478453985/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandía, explicava que “des de l’Ajuntament s’estan fent inversions pensades en afavorir els desplaçaments saludables per al gaudi dels barris i les zones”.

Sayo Gandía parla d'una de les poques coses positives que deixa la pandèmia

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1615478452598/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Gandía explicava que “una de les poques coses positives que deixa la pandèmia i de la que podem traure una lliçó futura és que la gent haja decidit utilitzar els desplaçaments saludables”.

Sayo Gandia obres anell ciclopeatonal

05:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1615472445806/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00