Sociedad
Coronavirus Covid-19

Un any dels primers casos de Covid-19 a Tarragona

Van ser un matrimoni de Salou, que van contagiar-se en un viatge al País Basc i 'una mare i la seva filla, de Cambrils, que van infectar-se també en un viatge però a Bèlgica.

Professionals Sanitaris / ACN

Tarragona

Des de llavors, fins avui: gairebé 36.000 persones han contret el coronavirus al Camp de Tarragona. 1059 d'elles han mort. A les Terres de l'Ebre, pràcticament 9.900 casos acumulats i 170 defuncions.

En un any, el 5,5% de la població total de la demarcació ha passat el coronavirus i, d'aquests, menys d'un 3% han mort. A dia d'avui hi ha 65 pacients ingressats per Covid als hospitals de Tarragona i Reus i 18 més al Verge de la Cinta, a Tortosa. I al conjunt de la demarcació ja hi ha més persones vacunades que les han contret el coronavirus: exactament 62.000 persones ja han rebut la primera dosi, aproximadament un terç d'aquestes, segons Salut, 21.500...s'han punxat la segona.

Ara fa un any explicàvem també en aquest espai que la Universitat Rovira i Virgili suspenia les pràctiques als hospitals que feien els alumnes de Medicina i que l'Arquebisbat de Tarragona.

I a dia d'avui...

Les darreres dades epidemiològiques a casa nostra indiquen un estancament de la situació. Ara mateix el risc de rebrot està per sota de 100....exactament en 72, un nivell de risc que els experts consideren moderat. Fa dos mesos, el 14 de gener, el pic de la tercera onada va arribar a situar aquest índex a 875. Pel que fa a la velocitat de propagació, la RT: és de 0,77. Tots dos indicadors MOLT per sota de la mitjana catalana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00