Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Sant Cugat limita la circulació dels vehicles més contaminants

A partir de l'1 de maig, els cotxes i les motos que no tinguin el distintiu ambiental de la DGT no podran circular pel centre del municipi

Acte de presentació de la mesura / Lali Puig

Barcelona

La restricció segueix la mateixa normativa que Barcelona, s'aplica de dilluns a divendres de 7h a 20h, i afecta els 4 kilòmetres quadrats que hi ha entre la carretera de Vallvidrera, la ronda Nord, l'avinguda de Roquetes, el carrer de Sant Crist Llaceres i el Passeig de Valldoreix. L'objectiu de l'ajuntament és alliberar aquesta zona dels vehicles més contaminants per tal de millorar la qualitat de l'aire. "Tenim la sort de tenir una ciutat amb molts espais verds, però volem aquest aire de qualitat també al centre de la ciutat", ha dit la seva alcaldessa Mireia Ingla.

A partir del novembre, saltar-se la restricció es sancionarà amb multes d'entre 100 i 500 euros.

Com ja passa amb la Zona de Baixes Emissions de Barcelona, hi ha excepcions i es poden sol·licitar autoritzacions permanents o puntuals al Registre metropolità. Els vehicles inscrits en aquest registre podran circular tant per Barcelona com per Sant Cugat.

Aquesta mesura compta amb una subvenció de 100.000 euros de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que servirà per senyalitzar i adaptar les càmeres actuals per a poder llegir matrícules i sancionar els infractors.

Tots els diners recaptats amb les sancions es destinaran a desenvolupar polítiques vinculades a la millora de la qualitat ambiental.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00