Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Dos municipis de La Vall d'Albaida resisteixen sense casos el primer any de pandèmia

Des de l'inici de la pandèmia s'han confirmat 8.090 casos de covid-19 a la comarca segons les dades oficials de la Conselleria

Imatge del municipi de Sempere

Imatge del municipi de Sempere / Ajuntament de Sempere

El 12 de març de 2020 l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, s’adelantava al govern nacional i decretava el tancament de tots els espais públics, dels centres sociosanitaris i revocava tots els permisos concedits. Va ser un dia després que la OMS decretara la covid-19 com una pandèmia i un dia abans que Pedro Sánchez anunciara l’estat d’alarma i el confinament total del país. Tots els municipis de la comarca anirien decretant el mateix poc després, com una peça de dominó que va tombar la resta.

365 dies després d’aquell moment la pandèmia ja no és una desconeguda, sols per al jove britànic que va despertar del coma després d’11 mesos sense saber res de la covid-19, però per a la resta ja no entenem la vida sense haver de dur mascaretes, sense estar pendents de les mesures, podent ballar en discoteques com passava abans d’aquell fatídic març de fa 1 any.

Des d’aquell moment han sigut molts els casos a la Vall d’Albaida, en total 8.090 comptabilitzats de forma oficial per Conselleria, dels quals actualment hi ha actius 43. Eixos 8.090 casos s’han repartit de forma desigual en 32 municipis a la comarca, ja que hi ha dos que han aconseguit blindar-se i no tindre cap cas des de l’inici.

Estem parlant de dos dels municipis més xicotets de la comarca. El primer d’ells és Aielo de Rugat, de 155 habitants, i el segon és Sempere de 35 habitants. Els dos han quedat com els únics lliures de covid-19, però hi ha alguns als que l’afecció oficial va ser molt baixa com podrien ser els 2 casos de Terrateig i Bufali o els 3 de Pinet.

Els municipis amb més casos des de fa un anys són Ontinyent que ha tingut 3.361 casos i Benigànim amb 1.021, sent els únics dos amb més de 1.000 casos. L’Olleria ha patit 806 casos i Albaida 591. També han tingut més de 100 casos els municipis d’Aielo de Malferit (355), Bocairent (357), Castelló de Rugat (209), Fontanars dels Alforins, que és l’únic amb menys de 1.000 habitats (113), La Pobla del Duc (154), Montaverner (133), Llutxent (348) i Quatretonda (140).

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?