Domingo, 18 de Abril de 2021

Otras localidades

Veïns de Sant Martí s'organitzen contra una "dark kitchen"

Des de fa dies barren el pas als camions que porten el material per enllestir aquest negoci també conegut com a "cuina fantasma" pensat per preparar, en grans quantitats, menjar per servir a domicili

Foto cedida pels veïns afectats per les "cuines fantasmes"

Foto cedida pels veïns afectats per les "cuines fantasmes" / Cadena SER

Veïns del districte de Sant Martí, a Barcelona, s’han organitzat per impedir que acabin les obres de construcció d’una “macrocuina fantasma” a un interior d’illa del Carrer de Puigcerdà. Porten dies barrant el pas als camions que porten el material per enllestir aquest negoci impulsat per l’empresa Cooklane on es cuinarà exclusivament menjar per plataformes que serveixen àpats a domicili.

El projecte preocupa especialment els veïns dels onze edificis que envolten aquest interior d'illa i que fa dies que protesten, però també els comerços de la zona, inclosos els paradistes del Mercat de Sant Martí de Provençals. Aquest dijous, desenes de veïns s’han concentrat a la Plaça de la Palmera en contra del projecte.

Segons ha explicat el president de l’Associació de Veïns de la Palmera Centre, Salvador Mañosas, “estan previstes unes vint cuines, cadascuna amb el seu extractor industrial i una gran xemeneia central que farà poc més de dos metres d’alçada”. Mañosas assegura que les protestes es mantindran fins que els garanteixin que la cuina no els provocarà cap molèstia.

Els preocupen les olors, però sobretot l'afectació en la mobilitat que suposarà l'arribada constant de riders i altres repartidors per sevir les comandes.

L’Ajuntament de Barcelona admet que la ubicació no és la idònia

El regidor del districte, David Escudé, admetia aquest dimarts que la ubicació del negoci no és la idònia, “hauria d’estar fora de l’àmbit urbà i poblacional” i afegia que és competència de la Generalitat regular on s'instal·len aquests negocis. L’ajuntament, precisava, “només pot vetllar perquè les obres es facin adequadament”.

Segons va avançar el ‘Tot Barcelona’, la macrocuina l'està fent l'empresa Cooklane, especialitzada en aquest model de cuina compartida que no depèn d'un únic restaurador i d'on surten part de les comandes que reben plataformes com Glovo o Deliveroo. SER Catalunya hi ha contactat per saber com els està afectant aquesta protesta veïnal, però no hem obtingut cap resposta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?