Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

Ontinyent protegirà l'arbrat del carrer Sant Antoni a les obres al barri

Exemplars de principi del segle XX

Treballs de poda a la zona

Treballs de poda a la zona / Ajuntament Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent està duent a terme tasques de protecció especial de l’arbrat del carrer Sant Antoni per tal de mantenir-lo en bon estat abans, durant i després de les obres previstes en aquest carrer. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “es tracta d'uns exemplars que estan catalogats com a Conjunt Arbori Monumental d’Interès Local, i que van a estar integrats en el nou disseny resultant de les obres previstes a esta zona", manifestava.

En concret, es tracta d’un conjunt d’arbres del qual destaquen 3 exemplar de plataners ("platanus hispanica") d'entre 15 i 17 metres d'alçada i uns perímetres d’entre 2'63 i 3'36 metres, i un cedre (“cedrus atlàntica”) de 18'25 metres d'alt i un perímetre de 1'31 metres. Tots ells van ser plantats a principis del Segle XX i comptant per tant amb al voltant d’un segle d’història.

Per tal de protegir adequadament els exemplars i de manera adequada a la normativa, la regidoria i el departament de Medi Ambient s'han coordinat amb els tècnics de la secció de Patrimoni Arbori Monumental del CIEF (centre per a la investigació i 'experimentació forestal) de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que treballen en la protecció i conservació d'exemplars protegits a tota la Comunitat Valenciana, assessorant els diferents ajuntaments, particulars i entitats.

D'acord amb les línies de treball establertes per a la protecció d'aquest conjunt arbori, esta setmana s’ha dut a terme una poda específica recomanada de manera prèvia a les obres, que s’hauran d’executar atenent una sèrie de condicionants tècnics per protegir els exemplars.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?