Hoy por Hoy AlcoyHoy por Hoy Alcoy
Actualidad
INICIATIVA

La Mancomunitat i FEDAC presenten el portal AgroAlcoiàComtat

La plataforma serà per a oferir als consumidors els productes agroalimentaris elaborats a L'Alcoià i El Comtat

L'acte serà aquest dimecres, a les 19 hores, a l'Àgora i també es podrá seguir en línia

La Mancomunitat i FEDAC conviden a les productores i productors a la presentació d'AgroAlcoiàComtat. / MAC

Alcoi

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i la Federació d’empreses de l’Alcoià-El Comtat (FEDAC) presenta AgroAlcoiàComtat, una plataforma per a fomentar el comerç de proximitat i el sector agroalimentari.

L’acte tindrà lloc aquest dimecres 17 de març a les 19 h en l’Àgora. Es tracta d’una plataforma de promoció impulsada per la Mancomunitat i FEDAC mitjançant la qual productors i productores agroalimentaris podran promocionar els seus productes per a la venda directa a persones consumidores. A més, es podrà seguir en directe a la pàgina de Facebook de la Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat.

L’objectiu de la presentació és convidar a productors i productores a participar en la iniciativa i llançar la promoció del seus productes en línia de forma senzilla i gratuïta. Amb AgroAlcoiàComtat, els productors i les productores de les comarques trobaran un canal de promoció i difusió dels seus productes, i les persones consumidores disposaran d’un portal centralitzat des d’on poder trobar productes de proximitat. D’aquesta manera, es contribuirà al desenvolupament de l'economia de la zona, posant en valor els productes de proximitat i recolzant al sector agroalimentari, una qüestió especialment crucial en el context de la crisi actual.

Dues fases

A més, AgroAlcoiàComtat facilitarà que les persones coneguen els productors que tenen al seu voltant. En una primera fase, el portal funcionarà com a aparador, i les persones consumidores podran adquirir els productes a les plataformes de productors i productores.

Es treballarà per a, en una segona fase, centralitzar la compra i venda perquè es puguen fer de forma unificada mitjançant AgroAlcoiàComtat. Es tracta d’una iniciativa que donarà resposta a la demanda de consumidors i consumidores de productes de proximitat, respectuosos amb el medi ambient i de qualitat, promocionant i posant en valor les nostres comarques. Una demanda que havia arreplegat FEDAC des de les diferents associacions i persones treballadores del sector.

En AgroAlcoiàComtat es podran trobar productors i productores de fruites, verdures, olis, cerveses, carn i embotits, condimentats, productes ecològics, conserves, formatges, herbes aromàtiques, licors, vins o mels. 

Arnaldo Dueñas, gerent responsable de l’àrea de promoció econòmica a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat agraeix la implicació de FEDAC en el projecte, ja que de la col·laboració entre entitats es poden llançar projectes de major envergadura que suposen un punt d’inflexió a l’economia de les comarques. Es tracta d’una actuació enfocada a fer costat al sector agroalimentari, molt important a la zona per la qualitat dels seus productes i que suposarà grans facilitats a productors i productores a l’hora d’aprofitar els canals de venda que han impulsat les noves tecnologies.

FEDAC, per mitjà del seu president, Natxo Gómez, celebra aquesta iniciativa que permetrà posar en contacte directe i sense intermediaris tots els agents participants en aquest sector primari tan important per a l’economia i que ha trobat en les persones joves un jaciment d’ocupació per a un col·lectiu, el juvenil, que arrossega uns índex de desocupació molt preocupant i que està al voltant del 45%.

Des de l'organització assenyalen que aquelles persones que no puguen assistir-hi, poden contactar amb adl@lamancomunitat.org o al 650 61 74 59 per tal de rebre més informació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00