Sociedad

Castells: "Menorca està pagant que la resta d'illes tinguin una situació sanitària pitjor que la nostra"

L'ecosobiranista ha recordat a Armengol el malestar dels menorquins amb la desescalada

Imatge de Castells durant el ple del Parlament / Parlament Ib

Mahón

El diputat de el Grup Mixt Josep Castells ha assegurat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que a Menorca estan "pagant que la resta d'illes tinguin pitjor situació sanitària".

Així ho ha afirmat aquest dimarts al preguntar en el ple de Parlament a la dirigent balear sobre si considera que les mesures acordades pel Govern per a Menorca s'ajusten a la situació sanitària real de l’illa.

Castells ha traslladat la "indignació i el desconcert" dels menorquins amb les mesures sanitàries i ha demanat a Armengol que les facin "més comprensibles". "Ara mateix estem en alerta sanitària 1, amb mesures de el 2, 3 i 4. Això és percebut per la ciutadania com un engany", ha considerat el diputat.

Per pal·liar aquesta situació de desconcert, Castells ha demanat a la presidenta del Govern que recuperi el semàfor de nivells d'alerta sanitària i "aclareixi les mesures". "La gent no les compliran si no són clares", ha indicat.

En el seu torn de resposta, la presidenta Armengol ha afirmat que intenten "ser clars". No obstant, ha reconegut que "sempre es poden esforçar més". "Aquestes mesures són les que aconsegueixen salvar vides i reactivar l'economia d'una manera segura", ha recordat.

Igualment, ha recordat que s'ha de fer una desescalada lenta per aconseguir la reactivació econòmica. Armengol, per acabar, ha precisat que aquestes mesures tindran una durada d'un mes perquè la Setmana Santa està considerada de "risc extrem" i estarà regulada per les mesures acordades en el Consell Interterritorial de Sanitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00