Sociedad

Tocades però no enfonsades

L'Uni Girona haurà d'eixugar 8 punts aquest divendres si vol ser a la final a quatre de l'EuroLeague Women.

Les gironines han arribat a perdre de 18 punts a l'inici del tercer quart però han tornat a firmar un bon final de partit.

Perfumerías ha sortit amb una marxa més en defensa i l'Spar Girona ha tingut problemes per igualar-ho.

Eldebrink, entre Sílvia Domínguez i Vilaró. / Imatge: David Subirana cedida per Uni Girona

Girona

Advertia l’entrenadora assistent d’Spar Girona, Laura Antoja, abans del partit que Perfumerías Avenida intentaria no només derrotar-les sinó rebentar-les, esmicolar-les i a punt ha estat d’aconseguir-ho quan, iniciat el tercer quart, les salmantines s’han situat amb 18 punts de renda (30-48).

Però la capacitat de reacció de les gironines està fora de tot dubte, han aconseguit llimar 10 d’aquests punts i, tot i que l’empresa és més difícil que abans de començar, s’han guanyat el benefici del dubte de cares a divendres, quan hi haurà el segon i definitiu enfrontament.

Mal menor

L'entrenador de l'Uni Girona, Alfred Julbe, diu que no va amb la seva manera d'entendre el bàsquet ni vol que soni conformista però admetia que, al final, el partit havia sortit "millor que com anava". Julbe creu que han estat víctima de la gran intensitat defensiva local, que les ha portat a errors propis i impropis. El tècnic ha volgut matar la polèmica amb l'entrenador local, Roberto Íñiguez, que el va acusar de deixar molt que desitjar com a persona després de recriminar-li que, en un temps mort, hagués dit que Pefumerías no jugava "honest". Julbe ha admès que l'ha dolgut "haver hagut d'escoltar el que he escoltat", ha vingut a dir que si s'hagués d'analitzar tot el que es diu en un temps mort no acabaríem mai però ha volgut deixar clar el seu "respecte" per un club i una ciutat que són història del bàsquet.

S’esperava una sortida enèrgica per part de Perfumerías i, en aquest sentit, no han decebut. Han arrencat amb una marxa més i un parcial de 0-6 que Reisingerova ha pogut trencar quan ja quasi s’havien jugat 3 minuts.

Spar Girona tenia problemes per trobar la txeca en situació avantatjosa i quan la idea era entrar des de fora, la pintura estava molt col·lapsada sense que el perímetre respirés. Cada llançament era una treballadíssima victòria i cada cistella una alliberació.

Després de 5 punts consecutius de Frida Eldebrink, l’Uni ha disfrutat de l’únic avantatge en tot el partit (9-8) però la reacció ha estat fulminant. Parcial de 0-12 i només un triple de Laia Palau a l’últim moment ha permès arribar al final del primer quart amb només 8 a sota (12-20).

En defensa, Girona tenia problemes per abarcar camp i l’amenaça de fora s’acabava traduint amb punts a dins, sobretot d’Alarie, molt inspirada, o de Maite Cazorla des de fora o penetrant.

Amb el joc de Chelsea Gray neutralitzat, dificultats per trobar llançament de tres i amb Vasic apagada, l’Uni buscava el recurs del tir lliure però Labuckiene, l’única que ha tingut l’oportunitat de tirar-ne, se n’ha anat a descansar amb un pobre 3/6.

Superat l’equador del segon parcial, la renda s’ha estabilitzat a l’entorn dels 10 punts i s’ha arribat al descans amb 12 a sota (27-39).

El tercer quart ha tornat a ser problemàtic i s’hi ha viscut el moment més delicat quan Hoff ha situat el 30-48 després de capturar un rebot ofensiu. L’entrenador de l’Uni, Alfred Julbe, ha demanat temps mort i la dinàmica ha canviat.

El tècnic reclamava intensitat durant tota la defensa, no només a la fase inicial i també als segons esforços i sembla que ho han entès. Pefumerías ha començat a trobar dificultats per atacar i per aturar Reisingerova, que ha sumat uns quants 2+1 i ha firmat un tercer quart espectacular. Ha anotat i ha carregat amb faltes Alarie, que s’ha apagat.

El tècnic local, Roberto Íñiguez, ha contraatacat amb un altre temps mort quan l’Uni ja s’havia menjat una tercera part del desavantatge, ha esbroncat a les seves preguntant-se per què coi havien canviat la manera de jugar.

Les locals han parat el cop –i Reisingerova se l’ha emportat, físicament, de Hayes, que ni s’ha disculpat- i han entrat a l’últim quart amb un +14 (41-55) que, ben administrat, podia ser el trampolí cap a una victòria més grossa que pràcticament convertís el partit de divendres en tràmit.

I aquí ha estat on ha aparegut la millor Sonja Vasic, que ha anotat gairebé d’una tacada 8 dels 10 punts que ha firmat aquesta nit. Labuckiene (7 punts en l’últim quart) també ha donat un gran relleu a Reisingerova (3 faltes al final del tercer quart) abans de què la txeca hagi tornat a pista a rubricar una actuació personal remarcable; 16 punts i 6 rebots.

Després d’un error de Katie Lou Samuelson, transició ràpida de Gray per Vasic i l’Uni s’ha posat a 6 (57-63) però Karlie Samuelson ha replicat des del triple (42% per Perfu contra el 20% de l’Uni en aquest aspecte) i quan les gironines han tornat a acostar-se, un 2+1 de Milic -letal en l'atac de la zona- seguit d’una contra de Cazorla –excepcional avui- han tornat a estirar la renda fins als 11 punts.

El final s’ha tornat a anivellar però Salamanca ha aconseguit acabar amb un +8 que li deixa tot de cara per aconseguir la seva tercera classificació per a una final a quatre de l’Eurolliga.