Sociedad

Front comú en defensa del Delta del Llobregat

Veïns, ecologistes i pagesos volen que s'aturin tots els projectes urbanístics previstos i blindar les zones protegides i d'interès per a les aus

Imatge de la roda de premsa conjunt d'entitats veïnals, ecologistes i pagesos al Prat de Llobregat el 17 de març de 2021 / ACN

El Prat de Llobregat

En un acte conjunt i amb l'inici de les obres de la urbanització Eixample Sud del Prat de fons, entitats veïnals, ecologistes i agrícoles han demanat coherència als governs municipal, català i autonòmic. Troben incompatible l'ampliació del Port de Barcelona i l'Aeroport del Prat o la construcció d’aquesta urbanització amb l’actual context d’emergència climàtica.

“En una emergència climàtica, amb els problemes de contaminació que hi ha, és inadmissible que els governs continuïn amb aquestes polítiques d’expansió”, diu Maria Garcia, de Zeroport. Pere Bonet, de la plataforma veïnal del Prat “Ni un pam de terra” admet que legalment no poden fer massa i per això apel·la a la política. “Són els governs que es fan dir ecologistes, diu, els que poden aturar projectes com aquest”.

Zeroport, SOS Baix Llobregat, Depana, Unió de Pagesos i Ni un pam de terra volen que es blindin i s'ampliïn zones protegides i considerades d'interès per a les aus com les vint hectàrees on ja s'ha començat a construir aquesta urbanització.

Aquesta petició arriba unes setmanes després que la Unió Europea exigís als governs català i espanyol que evitin el deteriorament d'aquest espai natural si no volen ser sancionats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00