Lunes, 19 de Abril de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Gairebé com el 2019

Cap de setmana d'afluència massiva als restaurants del Camp de Tarragona. Tant a la Costa Daurada com a l'interior, els restaurants no han donat l'abast.

Imatge d'una terrassa de Cambrils aquest primer cap de setmana sense confinament comarcal.

Imatge d'una terrassa de Cambrils aquest primer cap de setmana sense confinament comarcal. / ACN

Primer cap de setmana d'aixecament de confinament comarcal i al ben mig d'una estadística que deixa xifres preocupants al Camp de Tarragona, amb un risc de rebrot MOLT ALT de 137, encara per sota de la mitjana catalana.

Però Salut està en alerta per la Conca de Barberà, amb un risc superior als 1500 punts a causa d'un brot a Montblanc que afecta desenes de persones i que empeny cap a amunt els indicadors epidemiològics a les nostres comarques. També l'Alt Camp, que voreja els 300 punts de risc de rebrot i que aquest cap de setmana ha tornat a servir calçotades a clientela de l'àrea metropolitana de Barcelona.

En un dels restaurants clàssics, el Masia Cervelló de Fontscaldes, han treballat gairebé, gairebé, com abans de la pandèmia.

El seu propietari, Jordi Torrents, diu que aquest cap de setmana han fet exactament un 60% del que van facturar el mateix cap de setmana anterior a la pandèmia, és a dir, el 2019. I no han treballat més perquè els empresaris han optat per la prudència i no han rescatat dels ERTO a bona part de la plantilla.

El SEPE és lent i no funciona, diuen els propietaris, que critiquen sobretot la manca d'agilitat per poder incorporar plantilla en un moment puntual per després tornar a la situació d'expedient de regulació temporal. La mobilitat d'aquest cap de setmana hauria pogut donar feina a més persones, però els empresaris han optat per la prudència. Francesc Pintado, portaveu de la patronal sectorial.

Malgrat això els restaurants somriuen, i els hotels també. Han treballat amb relativa normalitat per primer cop des d'abans de Nadal i es freguen les mans ja pensant en el proper cap de setmana...el primer de Setmana Santa.

Els municipis de la Costa Daurada reben milers de visitants de l’àrea metropolitana de Barcelona en el primer cap de setmana sense confinament comarcal des de fa gairebé 4 mesos: passejos marítims i eixos comercials han estat força concorreguts.

 Els alcaldes  Ramon Ferré, Calafell i Eduard Rovira, Torredembarra, diuen que a tots dos municipis s’ha notat l’arribada, ja des de divendres passat, de molts propietaris de segones residències que feia mesos que no les trepitjaven.

Aquests municipis, habituats a rebre turistes i visitants d’altres comunitats autònomes, no s’han detectat casos de gent vinguda de fora de Catalunya, que continua tancada perimetralment. És el cas de Calafell, però també el de Salou com explica el seu alcalde Pere Granados.

De fet, Salou ha sigut dels pocs municipis on la Policia Local ha realitzat controls per comprovar que els visitants viatjaven amb la seva bombolla de convivència. Els batlles creuen que els controls s’havien de fer a les poblacions d’on ha sortit més gent.

Una mesura poc efectiva i difícil de fer complir, apunten.

Tots tres esperen que les mesures actuals, com a mínim, es mantinguin de cara a Setmana Santa. Apunten que el comerç necessitava tornar a engegar per poder afrontar l’estiu amb garanties.

També demanen al govern català que s’acceleri el ritme de vacunació per garantir unes mínimes condicions per la temporada estival.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?