Sociedad
Coronavirus Covid-19

La mobilitat entre Andorra i Catalunya no es rependrà abans del 9 d'abril

El Procicat contradiu Budó i assegura que en una reunió tècnica d'avui i de Salut de la setmana anterior entre ambdós territoris es va decidir ajornar l'assimilació a després de la Setmana Santa per "prudència"

Els visitants catalans de fora de l'Alt Urgell no arribaran a Andorra abans del 9 d'abril segons ha avançat el Procicat avui. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

La circulació entre Andorra i Catalunya continuarà restrisgida a la zona de l'Alt Urgell fins després de Setmana Santa.

El Procicat així ho ha anunciat aquest dijous després de prorrogar fins el 9 d'abril les mesures adoptades ara fa una setmana.

La mobilitat per tant continuarà limitada a la zona de l'Alt Urgell tant pels catalans com pels andorrans.

Segons Marc Ramengol, el secretari general de salut de la Generalitat, així s'ha acordat, per "prudència", en recents trobades entre el grup tècnic de salut de les dues bandes -mantinguda avui- i els màxims responsables sanitaris catalans i andorrans -la setmana passada-.

Malgrat les declaracions d'aquesta setmana de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, qui assegurava que aquesta Setmana Santa podrien viatjar a Catalunya els andorrans que hi tinguin familiars, aquesta opció ha quedat del tot descartada pel Procicat en roda de premsa.

De fet, passada Setmana Santa i segons les dades sanitàries a banda i banda de la frontera, es decidirà si s'amplia la mobilitat d'andorrans i catalans més enllà de l'Alt Urgell o no.

A Catalunya hi ha un repunt de casos en els darrers dies fruit de l'aixecament de restriccions el cap de setmana passat. I el més problemàtic és que no s'alliberen les UCI de pacients, que continuen ocupades de manera molt important.

Aquestes raons han motivat al Procicat a prorrogar les mesures fins el 9 d'abril i per tant també a no ampliar la mobilitat fins a Andorra.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00