Sociedad

Sorpresa abans del clàssic

L'Spar Girona tanca la lliga regular amb el tercer lloc assegurat i sabent que una victòria contra Perfumerías pràcticament significarà trobar-se-les a semifinals però Sonja Vasic diu que, abans o després, per guanyar la lliga caldrà derrotar a Salamanca i a València.

Vasic ha anunciat que es retirarà després dels Jocs Olímpics de Tòquio per problemes físics i per donar prioritat a la seva vida familiar.

Sonja Vasic a la sala de premsa de Fontajau. / Imatge: Uni Girona

Girona

L'Uni Girona podria tancar la fase regular contra Perfumerías Avenida a Fontajau (dissabte 19H) amb un dilema. Les gironines seran terceres passi què passi contra l'actual líder de la competició però mentre una derrota pràcticament significaria no trobar-se el principal aspirant al títol fins a la final, un triomf, en canvi, no li donarà benefici a la classificació més enllà del factor anímic i podria comportar haver-se-les de trobar a les teòriques semifinals, com a la Copa.

Vasic, en un partit a Fontajau de la primera temporada. / Imatge: David Subirana cedida per l'Uni Girona

vasic es retira

Sonja Vasic ha dinamitat la prèvia del clàssic al final de la roda de premsa quan ha anunciat que deixarà el bàsquet després de disputar els Jocs Olímpics de Tòquio . Segons la jugadora, és una decisió que pot agafar per sorpresa a molta gent, perquè encara no té 32 anys, però creu que "ara és el moment". Vasic ha recordat que porta 17 temporades al màxim nivell, que fa molt que és fora de casa i creu que ha arribat el moment d'apostar per la seva "vida personal i de família" i fer-hi canvis. La jugadora sèrbia ha explicat que està "bastant contenta" amb tot el que ha fet en la seva carrera esportiva -ha estat campiona d'Europa, tres cops de l'Eurolliga i té un bronze olímpic entre d'altres- i pensa que deixar-ho després dels jocs serà com "tancar el cercle". Vasic tampoc ha passat per alt els problemes al genoll: "porto 3 anys que el genoll m'impedeix fer el bàsquet que voldria el meu cervell". MVP de l'Eurolliga 2018, Vasic va aterrar a Girona el curs passat, tres mesos més tard del compte per recuperar-se d'una operació de genoll i aquesta temporada ha aixecat el que, de moment, és el seu últim títol, la Copa de València.

Per l'aler Sonja Vasic, aquest dilema no existeix al vestuari. "Sabem quines possibilitats hi ha, sabem que Perfumerías i València son molt bons i si volem guanyar la lliga, els hem de guanyar a tots dos, tant li fa si a semifinals o a la final", ha sentenciat just després d'afirmar que "ningú juga per perdre".

Vasic ha explicat que no estan al 100% i reconeix que, després de tants enfrontaments seguits, hauran de buscar "una altra manera de sorprendre-les". Amb tot, recorda que "quan comenci el play off, quedarà encara molt per trobar-nos amb Salamanca o València".

També ha fet costat al seu tècnic després de l'atac dialèctic que va rebre del tècnic de Perfumerías, Roberto Íñiguez, abans de la bombolla d'Eurolla acusant Julbe de deixar molt que desitjar com a persona. Vasic ha recorda que "julbe protegeix a les seves jugadores i, en aquest sentit, ho fa molt bé" i assegura que no perdran "energia" en aspectes extraesportius.

Ara mateix, Perfumerías és primer amb 28 victòries i 1 derrota, el mateix balanç que València, que va per darrera per bàsquet average. Girona és i serà tercer. Té 26 victòries i 3 derrotes i si guanya a Perfumerías a l'últim partit, igualarà els seus millors registres en fase regular, que son de les temporades 14/15 i 17/18.

Sonja Vasic, jugadora Uni Girona

00:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1616763722061/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest triomf faria que les salmantines perdessin el primer lloc si València derrota Gipuzkoa a casa i que els seus camins es trobessin a semifinals i no a la final de la lliga. 

Sonja Vasic, prèvia Perfumerías J30

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1616759888851/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Gent al pavelló

El partit tindrà la presència d'un miler de socis de l'Uni Girona, que prèviament han hagut de fer una reserva. Vasic ha explicat que han estat desitjant aquest moment durant "tota la temporada".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00