Miércoles, 21 de Abril de 2021

Otras localidades

Què cal fer per protegir el delta de la Tordera?

L'espai s'ha convertit en un oasi per a ocells, flamencs i tortugues

El Delta de la Tordera

El Delta de la Tordera / Agents Rurals

Els autors de l’estudi per la reserva natural del Delta de la Tordera demanen limitar l’expansió dels càmpings i exigeixen la implicació de la Generalitat. L’espai s’ha convertit en un oasi per a ocells, flamencs i tortugues.

El braç de la llacuna ha retrocedit a la meitat en l’últim any. El geòleg i consultor mediambiental Enric Sagristà, autor de l’estudi per la reserva natural, alerta que si no hi ha cap nou temporal pot seguir retrocedint perquè algunes de les causes que van provocar la seva desaparició -com la sobreexplotació dels aqüífers, les canalitzacions o les esculleres- segueixen vigents.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Sagristà diu que està a les mans de les administracions protegir-lo perquè es mantingui estable. Per això, proposa limitar els càmpings propers i demana la implicació de totes les administracions.

Els ajuntaments estan tirant endavant la classificació de l’espai com a reserva natural parcial, un procés que pot tardar entre 2 i 3 anys. Tot i així, ja han aprovat ordenances per aplicar-se aquest estiu mateix per tal de limitar l’accés al delta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?