Sociedad

Tensió máxima a l'Institut Les Salines

Professors afins a l'actual director, que acumula 4 denuncies per assetjament laboral, demanen a tota la plantilla que signi una carta defensant la seva gestió.

"No tothom ha patit directament la manera de fer del director, però tots l'han vist actuar", diuen alguns docents que tenen por de les represàlies si no signen l'escrit.

Imatge del pati de l'institut / IES Les Salines

El Prat de Llobregat

Malgrat divendres van començar les vacances de setmana santa, els telèfons i els correus electrònics dels professors d’aquest institut del Prat de Llobregat no han parat en tot el cap de setmana. Després que SER Catalunya desvelés que Educació manté al director al capdavant del centre malgrat acumula 4 denuncies per assetjament laboral, una professora va enviar divendres una carta a tots els caps de departament demanant-los que “per donar-li més celeritat” la reenviessin a tots els docents sota el seu paraigua. En l’escrit, al que ha tingut accés SER Catalunya, es diu que els signants “no están d’acord” amb les noticies difoses, que el director és “un professional responsable, treballador i molt preocupat pel bon funcionament de l'institut” i que sempre “ha propiciant un bon clima laboral” al centre. I qualifica de “discrepàncies inevitables” els problemes que ha pogut tenir amb alguns docents.

Alguns caps de departament es van negar a distribuir l’escrit, al·legant que no era una informació oficial i davant d’això, els promotors de la carta, que es vol enviar a Inspecció i als serveis territorials d’Educació al Baix Llobregat, van tirar pel dret i dissabte la van enviar directament als correus de feina de tots els docents. Els faciliten un enllaç a un formulari perquè diguin nom, cognoms i adreça electrònica dels que volen subscriure-ho i els demanen que responguin abans de dimarts.

Això ha provocat “molta incomoditat”, “por” i un intens intercanvi de missatges i àudios tot el cap de setmana, amb intervenció fins i tot d'ex-treballadors del centre. Els que coneixien els 4 denunciants ratifiquen el maltracte del que van ser víctimes. “Era un secret a veus”, ens diuen. Docents que encara treballen al centre i que volen mantenir l’anonimat expliquen a SER Catalunya que “cal ser molt valent per no signar la carta. A la plantilla hi ha molts interins i substituts i la seva continuïtat depèn del que digui el director. No m’estranyaria que acabi tenint un suport del 75% perquè hi ha molta por a les represàlies. Els que no signin quedaran molt significats”.

Docents que encara treballen al centre o que hi han treballat en el passat coincideixen en què “no tothom ha patit directament la manera de fer del director, però tots l’han vist actuar”.

Les 4 persones que van denunciar l’assetjament han fet arribar també per via indirecta un missatge als docents de Les Salines on donen les gràcies als que no han volgut signar l’escrit “esperem que no tingui conseqüències negatives per vosaltres” i a on remarquen que “la por és lliure i la dignitat es paga cara”. Tots 4 van marxar del centre després de denunciar al director.

Educació té pendent de presentar a l’equip directiu el resultat de l'avaluació de riscos que es va fer fa un any i mig, arran les tres primeres denuncies i després que Funció Pública determinés que hi havia indicis clars d’assetjament contra els denunciants.

Els promotors de la carta a favor del director diuen que 63 docents l'han signat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00