Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

Mancomunitat i La Vall ens Uneix

La Vall ens Uneix vota en contra del pressupost de la Mancomunitat i els acusa de falta de transparència

Vicent Gomar explica la situació que viu la manco, demana a tots els municipis que es posen al dia i respón a les acusacions del partit comarcalista

Jordi Vila i Natàlia Enguix

Jordi Vila i Natàlia Enguix / Ajuntament d'Ontinyent

El dilluns va tindre lloc el plenari de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida on s’havien de votar els pressuposts. Aquests van ser aprovats amb 26 vots a favor, els dels partits PSOE i Compromís, 9 abstencions, les del PP i 3 vots en contra de La Vall ens Uneix.

Precisament aquests últims, La Vall ens Uneix, van voler explicar ací a Ràdio Ontinyent eixe vot negatius. Expliquen que consideren “injustificada” la quota extraordinària de 521.000 euros que hauran de pagar els municipis en els pròxims tres anys, i que sols per a Ontinyent suposarà una aportació fora de pressupost de més de 200.000 euros.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Des de la Vall Ens Uneix es denuncia que la mancomunitat, amb aquest pressupost, el que fa es “endeutar” els municipis de la comarca per tal de fer front als seus problemes de liquiditat derivats de la mala gestió de PSPV-PSPOE i Compromís al capdavant de l’ens comarcal. La formació comarcalista ha criticat la «deixadesa» i «la falta d’interès» per part dels partits que la governen, i ha denunciat que «la manca de solidaritat que mostren cap els municipis més menuts als quals se’ls vol aplicar quotes extraordinàries injustes».

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El partit comarcalista va criticar “la manca d’informació i l’ocultisme amb què PSPV-PSOE i Compromís pretenien aprovar el pressupost, que reconeix un deute viu d’1,5 milions d’euros, un 30% del pressupost”. Segons critiquen, durant el plenari “vam demanar que es concretara i s’explicara en què consistia dita quota extraordinària i durant quants anys havíem de suportar-la. Davant la nostra petició i per a sorpresa del plenari, el president Vicent Gomar va haver d’aclarir que es tractava d’una quota, no per a un any, com estava en el pressupost, sinó que s’haurà de pagar cada any fins el 2023, cosa que demostra la manca de transparència i la manera que tenen de treballar d’esquenes als municipis”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Finalitzen des de La Vall ens Uneix que “constatat l’ocultament al plenari d’esta informació tan sensible”, la representació de la Vall Ens Uneix va decidir canviar el seu vot i votar en contra.

Vicent Gomar respon a les acusacions als micròfons de Ràdio Ontinyent

El President de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, Vicent Gomar, ha escollit Ràdio Ontinyent per fer rèplica a les dures paraules de La Vall ens Uneix.

Gomar ha fet un repàs a la situació des de l’inici, des d’aquell trencament del contracte del servei de residus amb Recisa, la denúncia i la posterior indemnització de 532.000 euros que estan obligats a pagar.

Un fet que explica Gomar, va obligar a sol·licitar dos préstecs legislatura i comenta que “vam decidir fer això per guanyar temps mentre des del COR i Conselleria ens donen alguna solució” al temps que comenta “hem fet coses lògiques per beneficiar als pobles i no ofegar-los fent-los pagar de cop tot el que es deu”, que també comenta “al haver pogut avançar el pagament des de la Mancomunitat, açò repercuteix en un increment de les quotes" i matisa que “la quota que es paga va depenen d’habitants i per això Ontinyent, que és la meitat de La Vall d’Albaida, haurà de pagar més”.

Respecte a l’acusació de falta de transparència, Gomar replica que “tot el que ahir es va dir i pel que ens critiquen des de La Vall ens Uneix es va aprovar al plenari del passat 2020”, i explica contundent que “l’informe on està tot s’han enviat a tots els membres del plenari, pel que si no sabien que seria així no sé si és falta de transparència per la nostra part o d’interès per la seua”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Respecte a la falta de liquiditat, Gomar explica que “estem completament d’acord i som conscients que no tenim liquiditat”, pel que torna a recalcar que “eixe és el motiu d’haver demanat els dos préstecs”. Explicava a més que “busquem el mateix que sempre, que tots els municipis es posen al dia amb la Mancomunitat” i conclou afirmant que “i tots són tots, sense excepció”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?