Soroll GironaSoroll Girona
Ocio y cultura

Les escoles públiques de Salt reclamen més polítiques per evitar la segregació

Els experts precisament creuen que els mapes escolars que s'estan creant en algunes ciutats com Girona són només un primer pas en la lluita contra la segregació escolar

Una família anant a l'escola / Jordi Altesa

Salt

Les escoles públiques de Salt reclamen polítiques per evitar la segregació escolar, com controlar més la preinscripció. Creuen que també cal una educació per a la població general per evitar el racisme a les aules.

La directora de l’escola pública La Farga de Salt, Natàlia Nadal, diu que el primer punt per evitar la segregació és que hi hagi més control a la preinscripció escolar.

Natàlia Nadal, directora de l'escola La Farga de Salt

11:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000016262/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A més, diu que aquesta segregació s’acaba convertint en una fractura social al municipi i en racisme. El 98 per cent dels alumnes de La Farga són fills d’immigrants.

La zonificació

Quim Brugué, professor de la UdG i un dels autors de l'estudi sobre zonificació i segregació escolar a Girona

11:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000016250/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els experts precisament creuen que els mapes escolars que s’estan creant en algunes ciutats com Girona són només un primer pas en la lluita contra la segregació escolar.

Els ajuntaments treballen, per exemple, en l’educació 360 - que inclou les activitats extraescolars - i en el vincle amb les associacions de mares i pares.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00