Miércoles, 14 de Abril de 2021

Otras localidades

Territori licita les obres per millorar la seguretat de l'Arrabassada

El projecte preveu marcar un espai entre carrils per evitar la invasió del sentit contrari, en la que és la carretera amb més risc d'accident de Catalunya

Carretera de l'Arrabassada poc abans d'arribar al seu punt més alt, el coll de l'Erola

Carretera de l'Arrabassada poc abans d'arribar al seu punt més alt, el coll de l'Erola / Wikipedia

A la tardor començaran les obres per millorar la seguretat de la carretera de l'Arrabassada, que és la via amb més risc d'accident de tot Catalunya, segons EuroRap. El projecte no preveu una separació física entre carrils, però sí altres mesures per intentar que els vehicles no envaeixin el sentit contrari de circulació. El departament de Territori ha licitat el contracte per fer aquests treballs, que costaran prop d'un milió d'euros.

Entre 2007 i 2020, la carretera de l'Arrabassada, que va de Barcelona a Sant Cugat per Collserola, ha registrat 57 accidents greus, amb una víctima mortal. A la perillositat d'una via de muntanya s'hi afegeix la conducció temerària d'alguns dels usuaris, especialment motoristes, i les curses il·legals que s'organitzen els caps de setmana. Les obres que ara es liciten busquen reduir el nombre i la gravetat dels accidents.

El projecte de Territori preveu pintar una franja central de color vermell i amb ressalts que alertin els conductors que s'estan desviant del seu carril. El director d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, explica, en una entrevista a SER Catalunya, que aquests elements estan pensats per corregir la trajectòria dels conductors que es distreuen i que, per error, es desvien. Diu que també serviran per fer incòmoda la circulació sobre aquests espais perquè ara les motos utilitzen per fer avançaments els zebrats centrals que no tenen ressalts. El que sí que diu Flores és que "en no tractar-se d'una barrera física, no es podran controlar les conductes incorrectes, les indisciplines greus, com la de conduir envaint el sentit contrari voluntàriament".

Flores explica que no és possible fer una separació dels sentits de circulació amb una barrera física perquè la carretera és estreta i la seva amplada està limitada per l'orografia i perquè està dins d'un Parc Natural. El director d'Infraestructures de Mobilitat afegeix que, a més, generaria problemes en el cas que un vehicle tingués una avaria o un accident perquè no hi hauria espai per esquivar-lo. A més aquest element "no s'ajusta a les necessitats d'una via de mitja muntanya que no està pensada per córrer".

A més de les franges centrals, el projecte preveu millorar l’abalisament de la carretera, els elements que marquen el traçat de la via i els límits de la calçada i que orienten els conductors especialment de nit i en condicions climatològiques adverses. També es faran transitables les cunetes, el que donarà sensació de més amplada i, per tant, de més seguretat i comoditat en la conducció. Flores assegura que la millora de la seguretat serà "substancial per a les persones que circulin respectant les normes".

Les obres començaran a la tardor i tenen un pressupost superior als 900.000 euros.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?