Sociedad

Stuani: "La dinàmica és molt bona, tenim confiança i és important per afrontar el que ve"

Stuani diu que amb el sistema de tres centrals tenen més facilitat per arribar a porteria, reconeix que està tenint una temporada complicada però que, a diferència de l'any passat, hi ha més gent que pot fer gols. També lloa la irrupció dels joves.

Cristhian Stuani en la sessió d'aquest matí. / Imatge: Girona FC

Girona

El davanter del Girona, Cristhian Stuani, creu que, tot i "la irregularitat i les lesions" l'equip "s'ha sabut sobreposar" i arriba al moment important de la temporada "en una dinàmica d'equip molt bona i amb confiança".

L'uruguaià dona valor al 10 de 12 que ha obtingut els últims quatre partits. "Els resultats positius et porten a encarar els partits d'una altra manera" -assegura- "però hi ha marge per seguir millorant".

Una de les claus de la millora, al seu entendre, ha estat el sistema de tres centrals amb el que han disputat les últimes jornades. S'hi senten "a gust" perquè "els carrils son bastant profunds, hi ha facilitat per trobar la porteria rival i es generen més ocasions per marcar". És una estructura que els ha fet "sòlids i ferms".

Cristhian Stuani "Canviaria els gols per l'ascens"

08:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1617797368039/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dissabte el Girona visita el camp del Rayo Vallecano, l'equip que fixa el play off i tot i que Stuani reconeix que és un partit "bastant clau per a les aspiracions", no ho considera "una final" perquè "queden encara molts partits per davant". Segons el davanter de Tala, serà "un partit molt dur" i, tot i que sortiran "a buscar la victòria, com sempre" no s'ha de perdre de vista que sumar ja seria positiu.

Temporada atípica

juanpe, també baixa

A les baixes confirmades de Bernardo (4 partits) i Samu Saiz (2 partits) s'ha de sumar una absència més per al partit de Vallecas. El central Juanpe, que ja va forçar la cinquena targeta groga contra el Sabadell perquè no estava en condicions de jugar contra la Ponferradina, té una lesió a l'abductor dret, segons un comunicat emès pel Girona. Això vol dir que contra el Rayo, Francisco només disposa d'un central de la primera plantilla, Santi Bueno i que, o haurà de fer un invent, o haurà de canviar de sistema. També és seriós dubte el davanter Pablo Moreno.

Stuani reconeix que aquesta temporada no està sent com les últimes per a ell. Li ha costat "agafar la forma" molt més del que és habitual degut a les lesions i ara diu que vol "acumular minuts i seguir marcant gols" encara que és conscient que difícilment podrà ser el jugador determinant d'altres campanyes en les que sempre va superar la xifra de 20 gols i la passada, fins i tot, els 30.

"Estàvem mal acostumats però tampoc som màquines. Un vol seguir però a vegades el cos et marca un stop perquè t'aturis i tornis més fort, potser no amb la regularitat que voldria, però sí amb prou per anar recuperant el nivell", ha reconegut.

Ara mateix porta 7 gols, una xifra que creu que "no està malament" tenint en compte els minuts que ha jugat (1.251', cosa que dona una mitjana d'un gol cada dos partits) però diu que el que li interessa, "no és el pla personal si no el col·lectiu" i recorda que l'any passat, tot i la gran quantitat de gols que va marcar, no es va obtenir l'ascens: "hagués canviat marcar bastants gols menys i haver pujat". Això sí, en el que queda, intentarà "marcar tant com pugui" per entrar al play off, l'objectiu que ara queda més a l'abast.

Stuani ha explicat que la temporada anterior era l'únic "`punta de referència" i que "potser faltava algun altre davanter que pogués generar". Aquest any, "hi ha més gent que està aportant i això és molt bo per a l'entrenador". A més, afegeix que "jugar amb més gent" a dalt els retro-alimenta.

El capità també ha elogiat l'aportació dels joves. Considera que el seu paper "és per treure's el barret". Han competit a un gran nivell i això que "els han tocat partits molt difícils, que eren per a gent amb coratge". Com a veterà, els recomana que "segueixin així però que no afluixin perquè el futbol no és cosa d'un any o dos".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00