Jueves, 15 de Abril de 2021

Otras localidades

'Misma Pasión', sobre Misa Rodríguez: "Si volem, podem canviar les coses"

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem el moviment a xarxes "Misma Pasión" amb Carlota Planas, agent de representació de Misa Rodríguez i especialitzada en futbol femení.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El passat dimarts a la nit, després de la victòria del Madrid a Champions, Misa Rodríguez, jugadora de l'equip femení del Madrid, va fer una publicació a Twitter amb una imatge seva al costat d'una altra de Marco Asensio. En les dues s'hi veia una celebració eufòrica, molt semblants, i ho titulava amb les paraules "Misma Pasión". Aquest missatge d'amor als colors es va acabar convertint en una cadena d'odi que milers d'usuaris van omplir de comentaris masclistes, sexistes i insults a la jugadora. En veure en què havia acabat derivant, Misa Rodríguez va esborrar la piulada per a intentar posar fi a aquest episodi tan trist i no aguantar més faltes de respecte.

Un capítol lamentable que va fer un gir de 180 graus i, amb una volta de torca, s'ha convertit en un moviment de denúncia multitudinari a xarxes amb el suport no només de milers d'usuaris, sinó també de jugadors de primer nivell mundial i gran quantitat de clubs. Per primera vegada, tot el món del futbol masculí s'ha unificat en suport del futbol femení sota un mateix lema: "Misma pasión", acompanyat d'una imatge de futbol femení i una altra imatge de futbol masculí. El primer va ser el mateix Marco Asensio, protagonista de la publicació original, a qui se li van sumar tota la plantilla del Madrid i, a continuació, equips com el Barça, l'Espanyol o la Selecció Espanyola Femenina, i així pràcticament tots els equips del futbol espanyol. Unes protestes que comencen a tenir ressò internacional i pretenen lluitar contra els atacs masclistes i sexistes al futbol femení així com contra la impunitat d'insults dels usuaris a xarxes, fet que va dur a Thierry Henry a eliminar els seus perfils els darrers dies. El darrer ha estat el Swansea, equip anglès, que no publicarà res als seus perfils durant la pròxima setmana en senyal de protesta.

De tot plegat n'hem parlat al 'Què t'hi Jugues!' amb Carlota Planas, fundadora i directora d'Unik Team, agència de representació i màrqueting especialitzada en futbol femení. A més, gestiona les xarxes socials de diverses futbolistes, entre elles les de Misa Rodríguez. A continuació, el més destacat:

 

Sobre el cas de Misa Rodríguez

"Crec que d'una cosa negativa, com aquests comentaris masclistes que fan esborrar-li una publicació feta per amor a l'escut per l'odi que va generar, acaba resultant en una positiva. Un moviment amb milions de publicacions on tots s'han afegit. El 1r va ser Marco Asensio, acompanyat de tota la plantilla, i tots els clubs, nacionals i internacionals, han secundat. Ens demostra que si volem podem canviar les coses"

"Lamentablement és habitual. A través d'una pantalla comencen a escriure el primer que passa pel cap, i sí que hem d'escoltar i veure coses que són molt desagradables. Això que ha passat, a part de donar visibilitat al què han d'afrontar i viuen elles cada dia ha servit també perquè la gent vegi que això no té cap sentit. És ridícul que ella no es pugui expressar així"

"Al final va decidir esborrar-ho per a no donar-los veu. Nosaltres també al principi pensàvem passar-ho per alt i no posicionar-nos, però vam pensar que si no ho denunciem nosaltres qui ho farà? Al final una jugadora no té per què eliminar una publicació així."


Implicació futbol masculí

"És una piulada que no té res, dues fotografies molt semblants d'un jugador i una jugadora dient que senten la mateixa passió pel club i el futbol. Ha sigut intolerable, ha estat la gota que ha fet explotar tot el món futbolístic"

 

Sobre impunitat a xarxes

"El problema és la capacitat de Twitter d'amagar-te darrere una pantalla. A Twitter és molt fàcil crear-te un compte nou. Vaig veure els milers de comentaris i molts eren comptes sense foto, amb noms amb números... En moltes ocasions són gent que s'amaga per a poder incitar a l'odi i violència aprofitant l'anonimat"

"Hem fet una denúncia per una jugadora, però sí que era un compte recurrent que contestava bastant i la contactava. Però és veritat que si hem de denunciar els 400 comentaris que ha rebut... seria impossible"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?