Sociedad
PENSIONS

La majoria espera poder aprovar la reforma de les pensions a mitjans del 2022

Volen evitar que el 2024 les despeses superin els ingressos i el 2038 en què s'esgotarien les reserves i s'entraria en un col·lapse

La majoria espera poder aprovar la reforma de les pensions a mitjans del 2022 / Liberals d'Andorra

Andorra la Vella

Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos han entrat a tràmit fa pocs dies una proposta de pacte d’Estat per tal d’evitar que el 2024 les despeses superin els ingressos i el 2038 en què s’esgotarien les reserves i s’entraria en un col·lapse.

El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Ensenyat, ha dit que el treball s’iniciarà amb la creació d’una comissió especial que comptarà amb els membres de la de Finances i els ministres d’Economia, Afers Socials i Treball. El 15 de juliol s’hauria de tancar l’informe per elevar-lo al Consell General. Acte després hi haurà grups de treball, juntament amb Govern que continuaran treballant i s’hauran de presentar les conclusions abans del 15 d’octubre. A finals d’any s’haurà de presentar una modificació de la Llei d ela CASS amb els canvis escaients.

Entre les qüestions que els diferents estudis actuarials han apuntat hi ha l’augment de les cotitzacions, l’augment de l’edat de jubilació o l’augment del preu del punt. Una altra possibilitat seria posar un topall a les pensions més altes. Ensenyat, però, ha deixat clar que aquesta no serà la darrera reforma.

De la seva banda, el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha dit que és una proposta oberta a esmenes i ha demanat sentit d’Estat a les forces de l’oposició per tal que se sumin en aquest pacte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00