Sociedad

Barcelona ha perdut gairebé la meitat de les terres de conreu

Les comarques de Barcelona tenen ara 120.500 hectàrees menys de conreu que fa seixanta anys

Paisatge agrari i forestal característic a la província de Barcelona / BCN Smart Rural Diputació de Barcelona

Barcelona

Les comarques de Barcelona han perdut el 42% de les terres de conreu que tenien fa seixanta anys. És el que conclou un estudi de la Diputació de Barcelona que alerta que bona part de les 120.500 hectàrees perdudes ara són boscos abandonats, amb el perill que això suposa pels incendis forestals.

Segons aquest informe, la província de Barcelona ha perdut 2.000 hectàrees de conreu anuals des de 1956. Sumades representen una superfície equivalent a la que fan, juntes, el Barcelonès, el Baix Llobregat i l'Alt Penedès. La seva autora principal, Sònia Callau, detalla que un 40% d'aquestes hectàrees de conreu perdudes ara estan urbanitzades, però el 60% restant són boscos abandonats. I això, diu Callau, genera un tipus de paisatge molt perillós pels incendis, “masses forestals contínues sense sap mena de trencament que en cas d’incendi, fan que aquest avanci sense parar”.

A més d'incrementar el risc de grans incendis forestals, Callau destaca que “la pèrdua de camps de conreu suposa també menys capacitat de produir aliments”.

Per tot plegat, l'informe posa èmfasi en la necessitat de mantenir els boscos nets i menys densos i recuperar alguns camps, per exemple, per la pastura, com està fent la pròpia Diputació de Barcelona en una prova pilot al Moianès o al Berguedà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00