Miércoles, 12 de Mayo de 2021

Otras localidades

L'antiga Mercedes acollirà pisos i activitat econòmica

Els primers en aterrar en aquest nou espai en transformació seran els més de 2.000 alumes de l'escola de disseny Elisava

Antiga fàbrica de Mercedes

Antiga fàbrica de Mercedes / Ajuntament de Barcelona

De fàbrica de cotxes, a fàbrica d'idees. Així ha presentat l'Ajuntament de Barcelona el projecte de transformació de l'antiga planta que Mercedes tenia al districte de Sant Andreu. Una illa de 90.000 metres quadrats on el 2023 s'hi instal·larà l'escola de disseny Elisava.

A més d'Elisava, al setembre de 2023, també obrirà portes en aquest recinte una nova seu de la Universitat de Vic i el centre tecnològic Leitat. I per abans de 2026 estan previstos 1.450 habitatges, el 40% dels quals seran de protecció oficial. També s’hi faran locals comercials, zones verdes i equipaments públics encara per determinar.

En paraules de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest projecte representa “el nou model de ciutat que es planteja el consistori: una ciutat on hi hagi un equilibri entre habitatge públic i privat, amb zones verdes i nova activitat econòmica”.

Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Urbanisme, ha definit el projecte com la “transformació d’una fàbrica de cotxes en una fàbrica d’idees, una fàbrica que genera ocupació de qualitat”.

Els costos d’aquesta important transformació els assumirà l’actual propietari de l'espai, el grup immobiliari Conren Tramway, que cedirà part del terreny per a usos públics. L'Ajuntament de Barcelona haurà de modificar, això sí, els seus usos al Pla General Metropolità.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?