Sociedad

Una innovadora aplicació permetrà fer memorials virtuals de les víctimes de trànsit

Els homenatges al núvol haurien de substituir les flors, les creus o les bicicletes que familiars i amics de les persones mortes posen ara a les carreteres

Exemple de memorial en una app / https://goteo.org

Barcelona

'Memorials en carretera' és una aplicació que permetrà fer homenatges virtuals a les persones que han perdut la vida en un sinistre viari. Aquesta eina ajudarà els familiars i amics en el procés de dol perquè els permetrà marcar el lloc del sinistre en el mapa i recordar, amb imatges i paraules, la persona que han perdut. Seria l'equivalent als petits altars amb flors, creus o bicicletes que ens trobem a les cunetes de les carreteres i a molts carrers de pobles i ciutats.

L'aplicació la impulsa l'empresa BarCan iConsulting amb el suport de l'associació Prevenció d'Accidents de Trànsit i la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. De moment, estan buscant finançament per poder programar l'aplicació i cobrir els costos operatius dels primer any. Ho fan amb un crowfunding a través de la plataforma social Goteo.

La psicòloga y directora de Prevenció d'Accidents de Trànsit, Yolanda Domenech, diu que els memorials virtuals ajuden a les famílies en el procés de dol i que és més segur que fer petits altars a les carreteres. Segons explica Domenech, "en realitat no es poden posar flors a les cunetes perquè els accidents es produeixen en llocs de difícil accés o es familiars caminen per la carretera per arribar i fer aquest homenatge". Per això, diu la directora de P(A)T, "la idea d'aquesta aplicació per fer un memorial virtual és positiu".

Les persones que tinguin l'aplicació al telèfon mòbil també rebran notificacions sobre els memorials virtuals que hi ha a les carreteres i carrers per on passen. D'aquesta manera també podran participar en l'homenatge de les víctimes deixant missatges o encenent una espelma, també virtual.

Prevenció d'Accidents de Trànsit s'encarregarà de mantenir i modificar a petició dels familiars més propers els diferents memorials. L'objectiu de BarCan iConsulting és que l'aplicació estigui operativa abans d'acabar l'any.

Els memorials també permetran "estudiar les diferents maneres d'expressar el dol en la nostra societat i entendre millor com l'ésser humà afronta la pèrdua", explica Manuel Montes, investigador de la Universitat Rey Juan Carlos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00